2009-03-17 16:48:30• hírek • Szatmar.ro

Világbajnokságot hoz a több futamgyőzelem

Az idei évtől kezdve nem a pontok, hanem a futamgyőzelmek száma dönt.

A Nemzetközi Automobil-szövetség Motorsport Világtanácsa (WMSC) kedd délután a genfi tanácskozása után bejelentette, hogy néhány új szabálymódosításról sikerült megegyezniük, melyek közül a legfontosabb a világbajnoki címről döntő mechanizmus megváltoztatása.

Az idei évtől kezdve nem a jelenleg is érvényben lévő pontrendszerben a legtöbb pontot szerző pilóta lesz majd a világbajnok, hanem az, aki a legtöbb futamot nyeri az adott évben. Ez tehát majdnem megfelel Bernie Ecclestone korábbi javaslatának, aki arany,-ezüst és bronzérmeket szeretett volna adni a futamgyőzteseknek és az év végén a legtöbb arannyal rendelkező pilóta lett volna a világbajnok.

A pontrendszert ugyanakkor nem szüntetik meg, az tölti ugyanis be a mérleg nyelvének a szerepét abban az esetben, ha több pilóta ugyanannyi futamgyőzelemmel rendelkezik. A pontrendszer dönt továbbá a további helyezettek kérdéséről valamint a konstruktőrök versenyéről.

Önkéntes költségvetési sapkát vezet be a WMSC 2010-től, ami azt jelenti, hogy minden csapat dönthet arról, hogy aláveti-e magát a 30 millió fontos korlátozásnak vagy sem. Amennyiben igen, akkor ő bizonyos technikai szabadságot kap a többiekkel szemben.

Új szabály az is, hogy az év utolsó futama és december 1. között minden istálló háromszor egy napot tesztelhet olyan pilótával, aki maximum két futamon vagy négy tesztnapon vett részt az azt megelőző 24 hónapban.

Szintén kedden döntöttek amellett, hogy minden pilótának kötelező interjút adnia, amint kiesett az időmérőn vagy a versenyből. Szintén a szurkolókkal való szorosabb kapcsolattartást célozza meg, hogy az időmérők után nyilvánossá teszik az autók súlyát.

Nézze meg, hogyan lett Hamilton világbajnok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: