2016-08-04 00:44:02• hírek • Blikk.hu

Vikidál jelentett a Queen bulijáról az elhárításnak

Nem csak rajongóként, kémként is érdeklődve figyelte a világhírű zenekar, a Queen­ sorsát Vikidál Gyula.

A Koppányként naggyá lett művész még az együttes gázsiját is sokallta a róluk írt jelentéseiben. Az énekesről még 2010-ben derült ki, hogy „Dalos" fedőnévvel, III/III-as ügynökként küldött jelentéseket zenésztársairól. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a 30 évvel ezelőtti, Budapesten megtartott Queen-koncertről hozott nyilvánosságra eddig titkos részleteket. A közzétett Facebook-posztból kiderül, hogy a magyar zenész-ügynök figyelmét a határon túlról érkező zenekarok sem kerülték el, de Vikidál részletes beszámolókkal szolgált a Queenről is, amikor a banda 1986-ban Magyarországon lépett fel.

A koncert előtt Vikidált „megbízói" titkos találkozóra hívták. Erre a brit zenekar miatt került sor.

- A Queen együttes két magyarországi koncertje Hegedűs elképzelése szerint július 25-én és 26-án lenne a Népstadionban megtartva - olvasható a jelentésben a fellépéssel kapcsolatban, amire egyébként végül a megjelölt időpont helyett 27-én került sor, a két alkalom helyett egyetlen egyszer. Hegedűs László egyébként a Queen koncertjének szervezője volt.

- Üzleti titok, de annyit elárulhatok, hogy a Queen ötször-hatszor annyiba került, mint mások. Ezek az összegek ráadásul mélyen a nyugat-európai gázsik alatt voltak. A Queen is körülbelül félpénzért játszott a Népstadionban - nyilakozta Hegedűs a Recorder magazinnak.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: