2005-11-29 23:34:18• hírek • Szatmar.ro

Viharosra sikeredett tanácsülés

A PSD frakcióvezetője támadott, de végül ő nem tudott választ adni.

Ahogy az várható volt, nem lett feszültségtől mentes a megyei tanács rendes gyűlése, a PSD frakció -  illetve egyes tagjai  - az Olimpia támogatását mindennél fontosabbnak tartották, és miután az elnök javaslatára, az RMDSZ és a PNL tanácsosai elvetették, Mircea Govor frakcióvezető már támadásba is lendült. A napirenden szereplő pontok egy jó része minden gond nélkül ment át, de jó pár pontban komoly vita kerekedett. A vita a tanácsosok egy részéről építő, mások részéről kizárólag csak a mocskolódás és vádaskodás szintjéig emelkedett. Govor a tanácsülésen tanúsított magatartása egyértelműen bizonyítja, hogy nem tudta lenyelni a békát, hogy nem sikerült pénzt szerezni a nemrég még nevével fémjelzett klub számára.

Több napirendi pontnál Szabó István és más RMDSZ-es és Liberális tanácsos személyes érdekeit próbálta nem éppen finoman sejtetni, egyik példa a harmadik napirendi pont, amikor a szeméttelep előtanulmányára szánt összeget sokkalta, amely felvetésre Pataki Csaba a megyei tanács integrációs igazgatója adta meg az egyértelmű választ, kijelentve, hogy a megyei tanács kb. 300 ezer eurós befektetéssel több, mint kétmillió eurós EU-s pénzt tud lehívni a megye számára. A tanácsülésen a vidéki települések számára a tanács leosztotta az év lezárásához szükséges összegeket, egyes alárendelt intézményeknek egészítette ki a költségvetését, illetve a megyei utak téli karbantartásáról hoztak határozatot.

A legérdekesebb napirend mégis az egyebek lett.

Mircea Govor vádaskodásaira az egyebek között adott választ az elnök, annak ellenére, hogy ezt könnyen megtehette volna a tanácsülés közben is.

 
Az Olimpia kérdésére válaszolva, kijelentette, hogy hazugság, amit a PSD frakció vezetője állít, ugyanis az Olimpia és vezetői által elköltött pénzeket és pénzmozgásokat ellenőrzi a PNA, ilyen körülmények között felelőtlenség a klub számára bármilyen támogatást adni. A Govor és társai szócsöveként használt napilapban megjelenő felelőtlen pénzkezelésre válaszolva Szabó kijelentette, hogy az ő elszámolásai és pénzügyei rendben vannak, és semmilyen eljárás nincs ellene, mellesleg ezt egyedül a Gazeta állította. Viszont, mint az kiderült, az elnök és a gazdasági igazgató Schwartzkopf Erika által feltárt tényekből, pont Govor Mircea az, aki elszámolással tartozik a tanács felé, több esetben jelentős összeget vett fel, bizonyos szolgálati ügyek kiszállási költségeinek fedezésére, mellyel, több hónap elteltével sem tudott elszámolni.

Ami még érdekesebb, hogy elfogadható választ sem tudott adni arra, hogy mi is lett a pénzeknek a sorsa. A gazdasági igazgatónő büntetőjogi eljárást fog kezdeményezni Govor ellen, mert előző nap az egyik bizottsági ülésen rágalmazott és fenyegetőzött. 

 Govor támadott és választ kért, végül ő nem tudott elszámolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: