2016-01-10 12:45:57• hírek • Szatmár.ro

Vihar, áradás, halálos baleset a Dakaron

Gyenes feltűnt a Bolivia TV Dakar-beszámolójában is
Gyenes feltűnt a Bolivia TV Dakar-beszámolójában is

Hihetetlen dolgok történnek az idei Dakaron - már a prológon tömegbaleset történt, vihar miatt gyorsasági szakaszt töröltek, szombaton pedig vihar és árvíz nehezítette a szervezők és főleg a motorosok életét. Gyenes Mani az áradás miatt akadt el számos motorossal együtt, a gyorsasági szakasz első felét befejezve - a második részt törölték is.

Szombaton a Dakar-mezőny búcsút mondott Bolíviának, Uyuniból az argentínai Salta felé vették az irányt. Az etap 793 kilométer hosszúra volt tervezve, amiből 353 kilométer lett volna mért szakasz. Az időjárás azonban ez alkalommal is közbeszólt: a motorosok futamát például durván lerövidítették. A viharok miatt ugyanis egy folyó megáradt, ami miatt a mezőny egyszerűen nem tudott haladni.

"Megérkeztünk Argentínába, de a mai próba második részét, amelyet a határ átlépése után kellett volna teljesítsünk, a vihar miatt törölték. Néhány versenyző elment, de nekem és Frans Verhovennek ez már nem sikerült, mivel megduzzadt egy folyó vize. A sodródó víz az egyik előttünk haladó versenyzőnek el is vitte a motorkerékpárját. Most egy nagy csarnokban várunk, hogy megmondják, hogyan jutunk el Saltaba. Most már jobban érzem magamat, amióta alacsonyabb tengerszint feletti magasságban vagyunk" - írta Facebook-oldalára az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuel szombaton.

Mivel csak 22 motoros jutott el a második mérési ponthoz, az etap eredményét az első pontnál mért idő alapján alakították ki. A motorosok végül egy összekötő-szakaszon jutottak el Saltába.

Gyenes a hetedik etapot ilyen körülmények között a 24. helyen fejezte be, a szakaszgyőztes pedig a francia Antoine Meo lett 2 óra 27 perc és 27 másodperces idővel. Mani 2 óra 37 perc és 7 másodperc alatt teljesítette a szakaszt.

A motorosok versenyében továbbra is a portugál Goncalves áll az első helyen, a szatmári versenyző a 20. helyezett 23 óra 57 perc és 16 másodperces idővel. A különbség Goncalves és Mani között 1 óra, 4 perc és 46 másodperc.

Szombaton egy sajnálatos, halálos kimenetelű baleset is történt a Dakaron: a francia Lionel Baud vezette autó a gyorsasági szakasz 82. kilométerénél, még bolíviai területen elütött egy 63 éves férfit.

Vasárnap, január 10-én pihenőnapjához ér a világ legnehezebb tereprali versenye, január 11-én pedig Salta és Belén között száguld majd a mezőny.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: