2017-07-28 13:20:06• hírek • Szatmár.ro

Vigyük a kórházba őket, sokat nyernénk velük!

Most zárult a tanév a Kölcseyben működő egészségügyi asszisztens-képzésen. A húsz most végzett asszisztens is segíthet a szatmári beteg egészségügy meggyógyításában.

Ballagási ünnepséget tartottak a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban péntek délelőtt. A ballagások szempontjából szokatlan, meglehetősen késői időpontban az iskolában működő egészségügyi asszisztens-képző végzősei vettek búcsút az iskolától és az őket oktató tanároktól, orvosoktól, asszistensektől. Húszan végeztek idén a magyar nyelvű képzésen, munkájukra, tudásukra pedig nagy szükség lesz, hiszen már hivatalosan is használható a kisebbség nyelve az egészségügyi ellátásban. 

"Kedves Ballagók! Kivánok nektek kiemelkedő sikereket szakmai és magánéletetekben egyaránt, kívánom, hogy találjátok meg a helyeteket, legyetek boldog, elégedett emberek! Legyen mindig mosoly az arcotokon, ha bementek a kórtermekbe, ha odahajoltok a betegekhez. Maradjatok emberségesek, ne váljék soha e hivatás száraz technikákat alkalmazó szakmává számotokra" - búcsúzott a ballagóktól Pataki Enikő igazgatónő.

Csorján Árpád, aki Szabó Mária Laura vezető asszisztenssel volt az osztályfőnöke a végzősöknek, így búcsúzott: "Mindenki tudja, hogy mennyire szükség van az áldozatos munkátokra, mert a valóságban a legtöbb időt veletek, asszisztensekkel töltik a betegek. Nem hiába mondanak titeket földre szállt angyaloknak. Az orvosok olykori durvaságát, a betegségek okozta kínzó fájdalmakat ti enyhítitek kedves szavaitokkal, mosolyotokkal, együttérzésetekkel, odaadásotokkal és szakértelmetekkel. Tehát legyetek meggyőződve arról, hogy a munkátok nem csak szakma, mint a legtöbb más, hanem hivatás, méghozzá az egyik legnemesebb!"

Pataki Csaba megyei tanácselnök a végzősök segítségét kérte a beteg egészségügy "kezelésében", Dr. Vass Zoltán pedig kimondta: a most végzett, jól felkészült egészségügyi asszisztenseknek a megyei kórházban igen nagy hasznukat vennék az ott dolgozók, de a betegek is.

A végzősöket búcsúztatták a másodévesek, de egy volt osztálytárs is, aki ma már az ortvosi egyetemen tanul. Sor került az egészségügyi asszisztensképző évzárójára is, amelyen többen kaptak kiváló tanulmányi eredményeikért oklevelet. A végzősök közül Tóth Fruzsina lett az osztályelső, 9,84-es átlaggal. 

Az eseményt az eskütétel, az iskola kulcsának az átadása és a Szózat közös eléneklése zárta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: