2015-11-04 13:01:38• hírek • Kocsis Zoltán

Vigyázzunk gyerekeink egészségére!

Elsősorban a 4-15 éves gyerekek között nőtt meg drasztikusan a vírusos megbetegedések száma Szatmár megyében az elmúlt időszakban, derül ki a megyei közegészségügyi igazgatóság legfrissebb jelentéséből.

Ezek szerint október 16 és november elseje között 501 influenzás, tüdőgyulladásos pácienst láttak el a megyében az egészségügyi káderek - szemben az egy héttel azt megelőző 322 beteggel. A növekedés elsősorban a 4-15 év közötti generáció tagjai között drasztikus. Amíg ugyanis szeptember vége és október első fele között heti rendszerességgel 30 körüli vírusfertőzöttet láttak el, addig számuk október közepén 61-re nőtt, majd az elmúlt héten szinte megduplázódott és elérte a 134-et ebben a korosztályban.

Szintén magas, szám szerint 145 a fertőzöttek száma a 0-4 évesek korosztályában - fokozottan vigyáznunk kell tehát a gyerekeink egészségére.

A statisztikák szerint kimagaslóan magas a betegek száma a 15-49 évesek korosztályában is - a 114 influenzás, tüdőgyulladásos beteget láttak el az elmúlt héten ebben a korcsoportban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: