2011-04-06 16:10:29• hírek • Szatmár.ro

Vigyázzunk az antibiotikumokkal

Április 7. az Egészségügyi Világnap. Idén az antibiotikum rezisztencia problémájára hívják fel a figyelmet - tájékoztatta portálunkat dr. Pallai Ildikó.

Az európai emberek egészségét egy egyre szaporodó jelenség fenyegeti: a baktériumok, amelyek gyakori és életet veszélyeztető betegségeket okoznak, egyre inkább rezisztenssé válnak az antibiotikumokkal szemben. Ennek oka az antibiotikumok széleskörű használata - és gyakran helytelen alkalmazása - embereknél és állatoknál egyaránt.

A probléma sürgős megoldásának szükségességére hívja fel a figyelmet, hogy a 2011. évi Egészség Világnap témája az antibiotikum rezisztencia - tájékoztatta portálunkat a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság orvosa, dr. Pallai Ildikó.
Az Európai Régióban az antibiotikum rezisztencia központi kérdés, mivel 250 ezer ember hal meg antibiotikum rezisztens ágenssel történő, nagyrészt kórházon belüli fertőzés következtében.


Április 7-én van az Egészségügyi Világnap
Április 7-én van az Egészségügyi Világnap


Új, hatékony antibiotikumok nélkül, ugyanakkor fokozódó rezisztencia mellett, a társadalom visszatérhet az antibiotikumok előtti korszak helyzetébe, amikor egy tüdőgyulladás megölheti a gyerekeket, vagy hiába küzdünk egy agyhártyagyulladással.
A több gyógyszerre rezisztens tbc egy másik fenyegető veszély.

A WHO felhívja cselekvésre a társadalmat, a gyógyszerek elrendelőit, a gyógyszeripart, a döntéshozókat és az élelmiszer - hús - előállítókat. Rendeljék el és használják az antibiotikumokat felelős módon, monitorozzák az antibiotikum használatot és rezisztenciát, és támogassák új antibiotikumok kifejlesztését.

A WHO a Világnap témájával fel akarja hívni a figyelmet az antibiotikumok használatának és a velük való visszaélés veszélyeire, és támogatja a Régióban létrejövő eseményeket és kampányokat. A WHO kulcs-eseményeket szervez és támogat Moszkvában, Strasbourgban, Koppenhágában, Rómában és Londonban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: