2011-07-28 10:34:58• hírek • Kocsis Zoltán

Vigyáznia kell a Medgyesnek a stadionavatón

Csütörtökön immár a harmadik selejtezőköréhez érkezik a labdarúgó Európa-liga, a hetven érintett csapat között pedig egy magyar és két román együttes is szerepel: a Dinamo esélyesnek tűnik a Varazdin ellen, a Medgyes esélytelennel a Mainz-cal szemben, míg a Paks egyenrangúnak a Hearts ellen.

"Erőszakosak, gyorsak, ezért csak akkor lehet esélyünk arra, hogy partiban legyünk velük, ha ismét 100 százalékon pörgünk. Négy védővel, négy középpályással és két támadóval állnak fel, de egyik támadójuk mindig visszalép védekezni, az egyik középpályásuk pedig a védelem elé lép be, így nagyon masszív falat képesek húzni a kapujuk elé", vázolta fel a skót bajnokság legutóbbi bronzérmesének játékát Kis Károly, a Paks mestere. A kizárólag magyar futballistákat foglalkoztató zöld-fehér együttes az andorrai UE Santa Coloma és a norvég Tromsö kiverése után a Balogh János kapust is foglalkoztató Hearts-el csaphat össze a play-offba kerülésért.

A skótok a nyáron elveszítették három alapemberüket Lee Wallace, Ruben Palazuelos és Ismael Bouzid személyében és mindössze négy új játékost igazoltak, tehát egy összeszokott együttest alkotnak. Amennyiben a Paksnak sikerülne előnyt szereznie Székesfehérváron, akkor jó eséllyel várhatná a visszavágót. Igaz, a Tromsőt idegenben pofozták ki a sorozatból.



A hétvégén Obua szerezte a Hearts egyenlítő gólját a Rangers ellen fotó: heartsfc.co.uk


Papíron a legkönnyebb dolga a Dinamónak van, amely a horvát bajnokság tavalyi 11. helyezettjével, a Varazdinnal csap össze. A varasdi csapat bejutott a Horvát Kupa döntőjébe, ahol kettős vereséggel alulmaradt ugyan a Dinamo Zágrábbal szemben, ám így is kvalifikálta magát az európai kupaporondra. A keretük érdekessége, hogy a nyáron egyedüli légiósukat is elengedték, így azt csak horvátok alkotják. Közülük a legismertebb a már 36 éves Davor Vugrinec, aki 28-szor lépett pályára a nemzeti csapatban, ezeken hét gólt szerzett és korábban öt évet húzott le Olaszországban a Lecce, az Atalanta és a Catania színeiben.

Ami a Dinamót illeti, a piros-fehérek anyagi okok miatt egyetlen labdarúgót sem igazoltak a nyáron, ám így is erősödött a keret: Marius Niculae a PAOK Szalonikitől, Cristian Pulhac pedig az Alicantétől tért vissza kölcsönből. A hírek szerint a horvátok gyenge pontja a védekezés, a Dinamo erőssége pedig évek óta a támadás, így akár gólgazdag meccsre is számíthatunk.

Minden szempontot figyelembe véve a legnehezebb dolga a Medgyesnek ígérkezik, amely a német Bundesliga tavalyi meglepetéscsapatával, a Mainz-cal vívhat meg a továbbjutásért. A németek a nyáron elbúcsúztak négy veterán korú játékosuktól (köztük Löw Zsolttól), valamint két alapembertől, André Schürrlétől és Lewis Holtbytól, germán gárdától szokatlan módon azonban majd egy tucat futballistát igazoltak - köztük Stieber Zoltánt, akiért 1,5 millió eurót fizettek az Aachennek. Ezzel továbbra is két magyar futballozik a Manz-ban, ám Szalai Ádám súlyos februári sérülése után még mindig harcképtelen.



A Mainz vadi új stadionja, a Coface Arena


Ha már a Mainz átigazolásainál tartunk, említsük meg, hogy ők kötötték a nyár egyik legérdekesebb bizniszét: 1,8 millió euróért megvették a Bochumtól az osztrák Christian Fuchs-ot, hogy néhány nap múlva továbbadják a Schalkénak - 3,8 millió euróért.

A Medgyest mellesleg az a megtiszteltetés éri, hogy elsőként léphet pályára a Mainz vadi új, a nyáron átadott stadionjában, a Coface Arenában. Az erdélyiek azonban vélhetően nem ezzel vannak elfoglalva, hanem leginkább azzal, hogy a Koupion elleni visszavágó után, amikor Paul Parvulescu nem akart pályára lépni, most a gárda másik húzóembere, Eric de Oliveira fordított hátat a csapatnak - otthon maradt a nemrég szülő felesége mellett.

Csütörtöki meccsek:
Paks - Hearts 21.00 DigiSport.hu
Dinamo - Varazdin 21.00 DigiSport.ro
Mainz - Medgyes 21.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: