2007-05-16 12:49:43• hírek • Kis Csilla

Vigyázat, pollen!

pollenIdén az enyhe tél miatt a pollenszezon is hamarabb kezdődött.

Napjaink nagy részében a zsebkendő után kutatunk, s próbáljuk megszüntetni az orrfolyással, orrdugulással járó kellemetlen tüneteinket. Szemeink viszkető érzése, s a szűnni nem akaró könnyezés pillanataiban gondoljunk arra, problémánkkal nem vagyunk egyedül, a pollen szezon sokak számára okoz kellemetlenséget.

Idén az enyhe tél miatt a pollenszezon is hamarabb kezdődött. A növények megszokottnál korábbi virágzása, a pollennaptár átalakulása váratlan kellemetlenségekkel szembesítheti az allergiától szenvedőket.

A megváltozott körülmények tekintetében nem árt fokozottan készülnünk, illetve védekeznünk a pollenek ellen. Ennek érdekében a korábban alkalmazott gyógyszerek mellett szükség lehet immunterápia igénybevételére is.

A specifikus immunterápia/vakcináció célja, hogy az allergiás beteg szervezete lépésről- lépésre hozzászokjon az allergiát kiváltó anyaghoz. Az immunterápia azért jelentős az allergia kezelésében, mert csupán ez képes a tüneteken kívül az allergia okára is hatni.

Közérzetünk javítása érdekében a gyógyszeres kezelésen kívül tanácsos pollen maszk viselése különösen fűnyírás, vagy takarítás közben. Gondoskodjunk a légkondicionáló berendezés szűrőjének rendszeres időközönkénti cseréjéről, s fontoljuk meg légtisztító berendezés beszerzését.

A magas pollenkoncentrációt mutató időszakokban mindenképpen tartsuk zárva lakásunk ablakait. Távolítsunk el a lakásból minden olyan tényezőt, mely penészt okozhat, ide értve a szobanövényeket is.

Az orrdugulás, orrfolyás kellemetlenségeinek kiküszöbölésére éjszakára emeljük meg a fejünk alatti támaszt. A rendszeres mozgás legyen napirendünk része, étkezzünk egészségesen, hagyjunk fel a dohányzással, gondoskodjunk a megfelelő vitamin, különösen a C-vitamin bevitelről.  (fittseg)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: