2012-02-23 15:52:18• hírek • Kocsis Zoltán

Vigyázat, hull a vakolat is!

Néhány hete még az úttesteket borító jelentős mennyiségű hó okozott gondot a szatmárnémetieknek, most pedig az a csapadékmennyiség, ami akkor nem jutott el az utakig. Az épületek tetőiről lavinaszerűen lehulló hó bizony komoly sérülésveszélyt is magában hordoz. Főleg ha vakolatdarabokat is magával sodor. Erre sajnos már akadt példa.

A legszembetűnőbb a veszélyforrás a Sugárúton található egykori Romtelecom-épület környékén, ahol az utóbbi napokban jelentős mennyiségű vakolat hullott a járdára. Szerencsére senki sem sérült meg és ezt megakadályozandó a tűzoltók, akik kedden igyekeztek leverni az összes instabil vakolatot, sárga szalaggal különítették el a járda veszélyes részeit. Minek következtében a gyalogosok az úttestre kénytelenek lépni, hogy folytathassák útjukat.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint minden épület tulajdonosa köteles elhárítani minden potenciális veszélyforrást, szükség esetén akár letakarítani a tetőt az oda lerakodó hótól, illetve a kialakult jégcsapoktól.

Sajnos nagyon sok (köz)épület homlokzata erősen elöregedett állapotban van, az olvadó hó által átáztatott vakolat pedig ilyenkor fokozottan hajlamos engedni a gravitációs kényszernek és veszélyessé válhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: