2009-09-23 15:29:16• hírek • Gozner Gertrud

Szemétgyűjtés a Szamos-parton

Szeptember 23-án ünneplik idén világszerte a Takarítási Világnapot, ennek alkalmából a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség számos programot hirdettet a szerdai napra.

A délelőtt folyamán a tízes számú általános iskola több mint ötszáz tanulója vett részt az ügynökség által megszervezett szemétszedési akcióban. A III -VIII osztályos tanulók a Szamos jobb partján, a Decebal híd és Vágóhíd közötti területen szedték össze a szemetet, míg az első és második osztályosok, mivel ők sem akartak kimaradnak az akcióból, a Titulescu téren gyűjtötték össze a hulladékot. Az Elisa Zamfirescu iskolacsoport tanulói a Closca sugárúti parkot tisztították meg a délelőtt folyamán.

A gyerekeken kívül a megye közintézményeinek képviselői is részt vállaltak a takarításban. Délután három órától a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai karöltve a Prefektúra Intézményének, a Polgármesteri Hivatal, a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség, az Ifjúsági Igazgatóság és a Környezetvédelmi Őrség képviselőivel szintén a Szamos jobb partján, a Decebal és a Vasúti híd közötti szakaszon gyűjtötték össze a szemetet.

A Takarítási Világnap kapcsán a Környezetvédelmi Ügynökség felhívással fordult a megye polgármesteri hivatalai, a tanügyi intézmények, és minden lakos felé, hogy tisztítsák meg az illegális hulladéklerakatoktól a környezetüket, tegyék rendben a zöldövezeteket, az utcákat és a folyópartokat szabadítsák meg a szeméttől.


A közintézmények vezetői is felvették a kesztyűt.


A 10-es számú általános iskola 500 tanulója vett részt az akcióban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: