2017-08-25 00:01:31• hírek • Kocsis Zoltán

Videoton, Viitorul: Ülj le fiam, négyes!

Nem a győzelem jele volt csütörtök este az Európa Ligában a V betű a még állva maradt magyar és román csapatok számára: mind a Videoton, mind a Viitorul megsemmisítő, négy gólos vereséget szenvedett a Partizan Belgrád, illetve a Salzburg ellen. Ezzel eldőlt, hogy nem lesz magyar csapat öt év után a csoportkörben, és az is, hogy egyedül a FCSB képviseli a román labdarúgást a főtáblán.

A Videoton az idegenben elért gól nélküli döntetlen után Felcsúton 4-0-ra kikapott a szerb Partizan Beogradtól a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának csütörtöki visszavágóján, így nem jutott a sorozat csoportkörébe.

Fehérvári szempontból hidegzuhannyal indult a mérkőzés, mert a 6. percben egy gyors szerb ellentámadás végén Tawamba lőtt gólt. Lazovics kétszer is válaszolhatott volna, majd Henty ziccerben lőtt kapu mellé. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a félidő közepén növelte előnyét a Partizan: a 24. percben Soumah volt eredményes. A továbbjutás kérdése már ekkor eldőlni látszott, de a szerbek újabb találatukkal a 35. percben biztossá tették csoportkörbe jutásukat.
    
Fordulást követően Juhász kiállítása tovább rontotta a Videoton helyzetét, amely tíz emberrel is próbált támadni. A Partizan emberelőnyben kedvére alakította ki a helyzeteket, amelyek közül Djurdjevic értékesített egyet, megadva ezzel a kegyelemdöfést a székesfehérváriaknak.

Három gólos hátránnyal érkezett Salzburgba a Viitorul, amely deficit gyorsan négyre nőtt, amikor a 7. percben Munasz Dabbur vezetést szerzett az osztrák bajnok számára. A Salzburg félgőzzel játszva is végig magabiztosan uralta a mérkőzést, jól mutatja mindezt, hogy a Viitorul egyszer találta el az ellenfél kapuját: a 79. percben Ionut Vina szabadrúgását könnyedén hatástalanította Alexander Walke kapus.

A játék képe alapján csak az volt a kérdés, mennyit lő a Salzburg. Nos, a 39. percben Hannes Wolf már második gólpasszát jegyezte, ezúttal Fredrik Gulbrandsen mondhatott neki köszönetet. A szünet után az addig rendkívül aktív Valon Berisha növelte csapata előnyét büntetőből, majd a 88. percben a meccs legszebb találatával Amadou Haidara állította be a 4-0-ás végeredményt.

Az Európa Liga utolsó selejtezőköre nem maradt komoly meglepetések nélkül. A legnagyobb szenzáció, hogy első macedón csapatként bejutva a csoportkörbe a Vardar Szkopje kettős győzelemmel kiütötte a török Fenerbahcét, a májusi döntős Ajax pedig elbukott a norvég Rosenborggal szemben. Arra se sokan számíthattak, hogy a moldvai Sheriff Tiraspol elüti Nagy Dominik csapatát, a lengyel bajnok Legia Varsót, vagy hogy az albán Skenderbeu kiejti a Dinamo Zágrábot. Rosszul indul Razvan Lucescu kalandja is a PAOK Szaloniki kispadján, mivel a svéd Österlund útját állta. A kis svéd gárda igazi óriásölőként ment végig a selejtezőkön, hisz a második fordulóban kiejtette a török Galatasarayt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: