2015-07-23 02:00:09• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Videoton, Steaua: Szégyenteljes, szerencsés továbbjutás!

A Videoton rendkívül gyenge játékkal, hosszabbítás után 1-1-es döntetlent játszott a walesi The New Saints együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján, így 2-1-es összesítéssel jutott tovább. A Steauának még ezt is sikerült alulmúlnia, mivel 3-2-re kikapott a szlovák Trencséntől - és csak a vak szerencsén múlott, hogy nem esett ki.

A magyar bajnokcsapat - amely hangos füttyszó közepette hagyta el a pályát - a következő fordulóban a fehérorosz BATE Boriszovval találkozik majd. Annak a párharcnak az első felvonását jövő kedden 21.30 órától rendezik a Sóstói Stadionban. A Steauát csak azért nem fütyülték ki, mert zárt kapuk mögött játszott - mint ahogy játszani fog jövő kedden a Partizan Belgrád ellen is a harmadik fordulóban.

Az esti órák ellenére rekkenő hőségben kezdődött a meccs Székesfehérváron, a forróság az iramra alaposan rányomta a bélyegét, ugyanis mindkét csapat óvatosan kezdett. A Videoton próbált irányítani, de az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott. Az idő múlásával a magyar bajnok birtokolta többet a labdát, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg, többnyire a mezőnyben zajlott a játék, csak néhány veszélytelennek bizonyuló lövés jelezte a Videoton fölényét. Az első félidő végén aztán két óriási ziccer is adódott a székesfehérváriak előtt, de a vendégek kapusa mindkettőnél bravúrral védett.

A folytatásban is a hazaiak irányítottak, de továbbra sem találták a rést a vendégek védelmén, amikor néha sikerült az ellenfél hátsó alakzata mögé kerülniük, akkor pedig Harrison állta útját a labdának. A Videoton ugyanakkor nem lehetett nyugodt, mivel a walesieknek egyetlen gól kellett a hosszabbítás kiharcolásához, és egy ízben például a TNS szögletét követően Szolnokinak a gólvonalról kellett kifejelni a labdát. A székesfehérváriak kényelmes játéka meg is bosszulta magát, ugyanis egy kósza jobboldali ellentámadás végén a walesiek vezetést szereztek, ezzel ledolgozták a hátrányukat. A hajrában ugyan mindent megtett a Videoton, de ötlettelenül futballozott az ellenfél kapuja előtt, amikor mégis sikerült helyzetbe kerülnie, akkor a befejezésbe csúszott hiba, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a fehérvári együttes - a párharc során talán először - változtatott játékstílusán, és láthatóan nagyobb elánnal kezdte rohamozni a vendégek kapuját. Ennek a hosszabbítás első félidejében még nem lett meg az eredménye, de a fordulást követően az első mérkőzést eldöntő Gyurcsó Ádám ezúttal is "megvillant" és eldöntötte a párharcot.

Hasonló forróságban kezdődött a meccs Bukarestben is, ráadásul ez az első fél órában egyre fokozódott. Kezdődött azzal, hogy a bátrabb és támadóbb kezdés után a Trencsén a 13. percben Wesley révén vezetést szerzett. A mindössze 19 éves csatár egy gyorspasszos játékot fejezett be remekül, ami mattolta a román védelmet. Tovább romlott a Steaua szurkolóinak komfortérzete, amikor a 18. percben Nicolae Stanciut le kellett cserélni, helyét Jugurta Hamrun vette át. Akkor még nem tudhatták, hogy az algériai az első meccs után is döntő szerepet játszik majd! Főleg, amikor Jairo bolonddá tette a védelem jobb szélét, a becenterezett labdát pedig Matus Bero a kapuba vágta. A románok nem hittek a szemüknek - a Trencsén ledolgozta hátrányát. Ráadásul Fernando Varela is kiszállt az amúgy sem túl stabil védelem közepéből, helyére Cornel Rapa állt be jobb szélre, az addig rendkívül gyengén játszó Paul Papp pedig betolódott középre.

Az első félidő végéig kellett várni az első komoly hazai lehetőségre, de egy szlovák védő a gólvonal elől vágta ki a labdát, a kontrából pedig majdnem a vendégek találtak be. A második félidő is szlovák helyzettel kezdődött, semmi nem jelezte tehát a Steaua feltámadását.

Márpedig feltámadt, köszönhetően rutinjának és  Igor Semrinec kapusnak. A szlovák hálóőr Sulley Muniru 18 méterről megeresztett bombájába csak belekapni tudott, három perccel később viszont Gregory Tadé gyenge tizenegyese a hasa alatt csorgott a kapuba. Nyolc perccel később Milan Rundic második sárgájánál úgy tűnt, a Steaua végleg megnyugodhat.

Igen ám, de a 84. percben Wesley ismét betalált, ráadásul Bero lábában kétszer is benne volt a Trencsén továbbjutása. Benne is maradt - ezzel együtt sokkal inkább a szerencsésebb, mintsem a jobban játszó jutott tovább.

Bajnokok Ligája-selejtező, második forduló, visszavágók:
Videoton - The New Saints 0-1, hosszabbítás után 1-1
gólok: Gyurcsó (107.) illetve Williams (78.)

Steaua - Trencsén 2-3
gólok: Muniru (57.), Tadé (60., 11-es) illetve Wesley (13., 84.), Bero (21.)

A harmadik forduló párosítsa:
nem bajnokok ága:

Panathinaikosz (görög)-FC Bruges (belga)
Young Boys (svájci)-AS Monaco (francia)
CSZKA Moszkva (orosz)-Sparta Praha (cseh)
Rapid Wien (osztrák)-Ajax Amsterdam (holland)
Fenerbahce (török)-Sahtar Donyeck (ukrán)

bajnokok ága:
VIDEOTON FC-BATE Boriszov (fehérorosz)
Lech Poznan-Basel (svájci)
Milsami Orhei (moldovai)-Skenderbeu (albán)
HJK Helsinki (finn)-Asztana (kazah)   
Celtic Glasgow (skót)-Qarabag (azeri)
Steaua Bucuresti (román)-Partizan (szerb)
Midtjylland (dán)-APOEL (ciprusi)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-Viktoria Plzen (cseh)
Dinamo Zagreb (horvát)-Molde (norvég) 
Red Bull Salzburg (osztrák)-Malmö FF (svéd)

A selejtező harmadik fordulójának első mérkőzéseit július 28-29-én, visszavágóit augusztus 4-5-én játsszák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: