2013-03-22 12:12:35• hírek • Kocsis Zoltán

Szétrobbant az abroncs a szatmárhegyi buszjáraton

Szatmárhegy lakói évek óta küzdenek azért, hogy egy másik cég végezhesse a tömegszállítást a település és Szatmárnémeti között, mivel elégedetlenek a jelenlegi vállalat szolgáltatásainak színvonalával. Ennek tükrében különleges mellékzöngéi vannak a ténynek, hogy csütörtök délután szétrobbant az abroncs az egyik buszon.

Egyik olvasónk tájékoztatása szerint délután 15.45 óra körül a busz jobb hátsó kereke egy nagy durranással felmondta a szolgálatot. Az utasok nagy része gyalogoson volt kénytelen folytatni útját szatmárhegyi otthona felé, míg a szerencsésebbeket felvette egy-egy arra járó gépkocsi.

Olvasónk, aki a telefonnal készített fényképeket is rendelkezésünkre bocsátotta, elmondta, hogy a múlt héten fél órát késett a busz, mivel tankolásnál „problémái adódtak" és nem tudta elhagyni a benzinkutat.

„Már sokszor nyújtottunk be panaszt a buszvállalattal szemben! Sehogy sem tudjuk elérni, hogy más cég jöjjön a helyére, vagy esetleg új buszokat küldjön Szatmárhegyre!", mondta az elkeseredett olvasónk.

Tavaly tavasszal a Szatmár Megyei Tanács, a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal és a közúti rendőrség közös ellenőrzési akciója során 10.000 lejes bírságot szabtak ki az érintett vállalatra. A lakosok panaszt tettek az indokolatlanul magas jegyárak, a rossz technikai állapotú buszok és a folyamatos késések miatt.

Mi több, egy alkalommal olvasónk videóra vette, amint menet közben kinyílott a busz ajtaja, veszélyeztetve az utasok testi épségét.

A megyeközponton kívüli személyszállítási cégek működési engedélye országos szinten május elsején jár le. Addig minden egyes megyében el kellett készülnie az új útvonaltervnek (amely értelemszerűn változhat az előzőhöz képest). A vállalkozók ezt követően minden egyes útvonalra külön licitálhatnak - ezt Bukarestben bírálják el.

Hogy a szatmárhegyiek reménye beteljesedik-e a cégcserét illetően, az ezt követően dől majd el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: