2017-04-07 12:34:11• hírek • Szatmár.ro

Videón a szerda esti facsonkítás elkövetője - FRISSÍTVE

Csütörtökön írtuk meg, hogy a már letört facsemeték gyengécske törzsét gyakorlatilag derékba törték szerdáról csütörtökre virradóra. A Facebookra fekerült néhány videó, melyek az elkövetőt is megörökítették.

A Szatmár.ro-n rendszeresen foglalkoztunk a Zárda templom előtti néhány facsemete szomorú sorsával. Ahogy a helyükre kerülnek, rövidesen elpusztítják őket ismeretlen elkövetők. Ez történt nemrég is, március 29-én adtunk hírt róla, hogy a kiültetett fácskáknak főleg a lombozati ágait tették tönkre. Ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt. Április 6-án aztán azt is megírtuk, hogy a fácskákat ismereten tettesek derékba törték, így már esélyük sincs a túlésére...

Valószínűleg cikkeink hatására címeztek szerkesztőségünknek a Facebookon keresztül egy videókat tartalmazó csomagot, amely egy biztonsági kamera által rögzített képeket tartalmaz. A Zárda-épületegyütteshez tartozó Scheffler János Központ épületén elhelyezett térfigyelő kamerák pedig fényvisszaverő mellényes személyek jelenlétét mutatják, illetve egy kukára emlékeztető eszközt toló alakot, aki a sötét képen a fák megrongálására emlékeztető mozdulatsort mutat be. Fontos azonban elmondani, hogy a felvételek az április 5-i esetet mutatják be, tehát a második vandalizmust örökítették meg.

Sajnos a videófelvételek épp akkor érnek véget, amikor a feltételezett elkövető a világosabb, a kamerához közelebbi fácska megcsonkításához kezd, és hiába vettük fel a videók nyilvánosságra hozójával a kapcsolatot a Facebookon, egyelőre nem kaptunk választ - pedig szívesen megnéznénk a folytatást is.

A polgármesteri hivatalhoz közeli forrásainktól megtudtuk: az első vandalizmus képei is a birtokukban vannak, de ennek kapcsán további információkat nem árultak el nekünk.

Kérdés, hogy az alább bemutatott videók alapján sikerül-e pontosan beazonosítani az elkövetőt. Reméljük, igen.

FRISSÍTVE:
A videókon ugyan 20.30 körüli időpont látható, valószínűleg a kamerán nem volt megfelelően beállítva az óra. A képeken sötét van ugyanis, gyér az autós forgalom és az egyik videón látható jelzőlámpán a sárga jelzés villog, azaz ki van kapcsolva. Ami pedig azt jelenti, hogy éjfél után történhetett az eset.

Ezen a videón a jobb felső sarokra érdemes figyelni:

Itt pedig a bal alsó sarokra:

Ez pedig egy másik szögből készített videó a feltételezett elkövetőről - talán ez a legjobb. Hogy jobban lásd, a képernyő fényerejét érdemes felhúzni!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: