2009-03-12 15:55:06• hírek • Szatmár.ro

Vidéki megemlékezések

A hagyomány szerint vidéken is megrendezik a Petőfi-megemlékezéseket a hétvégén.

Pénteken, március 13-án a lázári iskola előtti Petőfi-szobornál tartanak ünnepi rendezvényt. A felszólalások után forradalmi versek-énekek hangzanak el, majd koszorúzás következik.

Szombaton, március 14-én, a szatmárudvari református templomban ökumenikus istentiszteletet-misét tartanak, majd az RMDSZ községi vezetői és az egyházak képviselői megkoszorúzzák a világháborús hősök tavaly felavatott emléktábláját.

Vasárnap Berenden tartják meg a hagyományos Petőfi-megemlékezést, a református templom Petőfi-emlékszobájában. Börvelyben, az ünnepi istentiszteletet követően a földvári fogolytáborban elhunytak emlékművénél; az énekkar és a diákok verses-zenés műsorral szerepelnek. Pályi-Kiss Zsigmond lelkész beszéde után koszorúzás következik. Túrterebesen 15-én, 11.30 órakor a helyi iskolások szavalnak és énekelnek, majd Gyákon-Vagner Viktor, községi RMDSZ elnök mond beszédet.

Halmiban a római-katolikus templomban Simon Attila tamásváraljai lelkész hirdet ígét a római-katolikus templomban, vasárnap 11 órakor. Ezután megkoszorúzzák a temetőben lévő kopjafát.

Szendrei Júlia és Petőfi Sándor

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: