2008-10-07 14:24:23• hírek • Parajdi Andrea

Vidéki kocsmákban jártak

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz több reklamáció is érkezett a kereskedelmi forgalomban lévő szeszes italok minőségét illetően. A bejelentések hatására a fogyasztóvédők főként vidéki bárokat és kocsmákat ellenőriztek, ahol nagyobb a veszélye annak, hogy illegálisan, saját kezüleg előállított szeszes italok kerüljenek forgalomba.

Szeptember 20. és október 3-a között mintegy 15 vidéki szeszes italt árusító kereskedelmi egységben szerveztek ellenőrzést - tájékoztatott Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelő-helyettese. A vizsgálatok során megnézték, hogy a kocsmák polcain lévő italok törvényesen vannak-e kereskedelmi forgalomban, tehát van-e márka jelzésük és adószámuk.

Ellenőrizték, hogy a kereskedők a fogyasztókat megfelelő módon tájékoztatják-e az italok tartalmáról, s kifüggesztik-e azok decinkénti árát. A legtöbb helyen hiányosságok merültek fel a vásárlók tájékoztatása kapcsán, a termékösszetételt és az eladási árat illetően, s még mindig találtak olyan bárokat, ahol nincsen kifüggesztve a Szatmár Megyei Fogyasztóvédő Hivatal elérhetősége.

Az ellenőrzéseket követően ideiglenesen 288 liter szeszes ital forgalmazását tiltották be 3630 RON értékben, valamint összesen 58 ezer lej pénzbüntetést szabtak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: