2009-10-23 13:14:43• hírek • Gozner Gertrud

Vidékfejlesztési program

Újabb jele a gazdasági válság végének, hogy a Halászati és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség Regionális Központja (CRPDRP) két pályázatot hirdetett meg vidékfejlesztési témában. A 312-es számú a kisvállalkozások létrehozását és fejlesztését tűzte  ki célul, a 313-as számú kiírást pedig a turisztikai tevékenységek bátorításáért hozták létre.

Az erre a célra elkülönített pénzalap eléri a 47 millió eurót. Egy leadott pályázat maximum 200 ezer eurós támogatásban részesülhet, ami a befektetés legfeljebb hetven százalékát jelentheti. A kérvényeket az érdekeltek a szatmári központ Transilvania sugárúti székhelyén tehetik le.

A 312-es számú kiírással az ügynökség a vidéki élet minőségét szeretné javítani, valamint a helyi gazdaság fejlesztését szeretné elérni. A vissza nem térítendő támogatásra a kisvállalkozások mellett a bejegyezett magánszemélyek is pályázhatnak. A támogatás a nem mezőgazdasági típusú termelő tevékenységekre vonatkozik, úgy mint a kézművesség, népművészeti tárgyak készítése, és a vidéki lakosság életkörülményeit javító szolgáltatások létrehozása. Finanszíroznák többek közt a bőrdíszművességet, a lábbeli készítést, a gyapjú és a szőrme feldolgozását, a háztartáshoz szükséges tárgyak készítését.

Ugyancsak jelentkezhetnek a fafeldogozással, a finommechanikával, a vas feldolgozásával foglalkozó kisvállalkozások, a fazekasok, a hímzéssel, és a tradicionális hangszerek készítésével foglalkozó cégek és személyek. Ugyanakkor marketing tevékenységre is lehet pénzt pályázni, amin keresztül a kisebb üzletek népszerűsíthetik a saját termékeiket.

Ami a helyi szolgálatatásokat illeti, a szabóságok, a fodrászatok is folyamodhatnak a juttatásért. Mellettük az internetszolgáltatók és a szállítási cégek is jelentkezhet. Ugyanakkor támogatják az újrahasznosító energiaforrásra való átállást, az orvosi központok és az autószervizek létrehozását.

A pályáztatók azt szeretnék elérni, hogy új munkahelyek létesüljenek vidéken, és megnőjjön a nem mezőgazdasági tevékenységből származó munkák értéke a térségben, ahogy a kisvállalkozások által a helyi populáció számára nyújtott szolgáltatásokat is szeretnék sokszínűsíteni. A leadási határidő november hatodika, további információk a www.apdrp.ro honlapon olvashatók.


A pályázat a nem-mezőgazdasági vidéki kisvállalkozásoknak kedvez.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: