2009-12-09 17:02:36• hírek • Parajdi Andrea

Merészek a helyi vállalkozók

A novemberi hónapban is megszervezte azt a rendszeres ellenőrzési akciót a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Igazgatóság, amelynek során az alkalmazottak munkaviszonyának törvényességét és a munkabiztonság és egészség feltételének meglétét vizsgálja. Novemberben 161 cégnél vizsgálódtak.

Annak ellenére sem javul a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Igazgatóság által kiszabott büntetések statisztikája, hogy számos cég immár saját bőrén is megtapasztalhatta, mire számíthat ha nem törvényszerűen fejti ki tevékenységét.

Novemberben 161 cégnél tartottak ellenőrzést a megyei Munkaügyi Hivatal alkalmazottai, 96 esetben kizárólag az alkalmazásban állók munkaviszonyát ellenőrizték, míg 65 céget azért kerestek fel, hogy felmérjék eleget tesznek-e a munkabiztonság és az egészséges munkakörnyezet előírásainak. Összesen 211 pénzbüntetést osztottak ki, ami azt jelenti, hogy több cég nem csak egy szankcióban részesült.

Az adatokból kiderül, hogy a munkaadók még mindig előszeretettel foglalkoztatják feketén az alkalmazottaikat, illetve sokan azt sem tartják fontosnak, hogy az adott munka elkezdése előtt a leendő munkatárs minden papírját rendbe tegyék. A legtöbben a hiányos dokumentumok miatt kaptak pénzbírságot. A munkaviszonyok törvényességének megszegése miatt összesen 63.500 lej büntetést szabtak ki, míg a munkabiztonság és az egészség feltételeinek figyelmen kívül hagyásáért 18.000 lej értékben büntettek.

A novemberi hónapban egyébként 112 ügy kapcsán érkezett reklamáció a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Igazgatósághoz, még mindig a legtöbben az egyéni munkaszerződések megkötésének folyamatában találnak kivetnivalót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: