2011-03-23 11:51:09• hírek • Szatmár.ro

Hitelprogram kisvállalkozóknak

Kisvállalkozók számára elérhető kedvezményes hitelprogramról tartanak előadást pénteken, március 25-én délután öt órától a szatmárnémeti Demokrácia Központban (Árpád, azaz Vasile Lucaciu utca 18. szám).

Lényegében a Bethlen Gábor Alapítvány tevékenységének folytatásáról, újrakezdéséről van szó. A támogatási programról részletesen Mátis Jenő, a Bethlen Gábor Pénzügyi Befektetési Társaság igazgatója beszél majd. Az Erdélyi Vállalkozók Szövetségének Egyesülete 2000-ben hozta létre a Bethlen Gábor Alapítványt, azzal a céllal, hogy visszatérítendő támogatásokat nyújtson erdélyi kisvállalkozásoknak.

Az alapítvány mikrohitelezési tevékenysége alatt közel 500 vállalkozást támogatott. A jelenlegi romániai törvénykezés értelmében az alapítvány a rendelkezésére álló pénzeket csak abban az esetben tudja célcsoportjához eljuttatni, amennyiben bejegyez egy RT-t, mely mikrohitelek folyósításával foglalkozik.

Ennek értelmében az alapítvány kuratóriuma 2009 végén létrehozott egy mikrohiteleket folyósító RT-t, melynek többségi tulajdonosa maga az alapítvány lett. A BGA MICROCREDIT IFN RT bejegyzése megtörtént, a Román Nemzeti Bank jóváhagyását is megkapták, így indulhat a hitelezés. A tájékoztatóra meghívták Ulicsák Szilárdot, a határon túli állami támogatásokat felügyelő miniszteri biztost. A részletek felől a 0261-768110-es telefonszámon lehet érdeklődi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: