2011-01-31 14:08:05• hírek • Szatmár.ro

Vidéken is tájékoztatnak

Vidéki kiszálláson voltak a hét végén az EMNT Szatmár megyei szervezetének szatmárnémeti Demokrácia Központjának munkatársai.

Január 29-én, szombaton délután a Nagykároly melletti Börvelyben mintegy huszonöt börvelyi lakos ment el az első ilyen jellegű tájékoztató fórumra, ahol közvetlenül a szatmári iroda alkalmazottai nyújtottak számunkra megbízható információkat az egyszerűsített honosítási eljárásról. Öt család esetében még a fórum idején elkészült a kész aktacsomó az állampolgárság igényléséhez.

A börvelyi fórumon arról is döntés született, hogy Nagy Iván, az EMNT Szatmár megyei szervezetének börvelyi elnökségi tagja heti rendszerességgel fogadóórát fog tartani a helyi református egyház gyülekezeti termében, közvetítvén a börvelyi magyarok és a Demokrácia Központ között.

Január 30-án, vasárnap délután Halmiban tartott lakossági fórumot a szatmárnémeti Demokrácia Központ, ahol szintén mintegy harminc személy várta érdeklődéssel a magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos információkat. A község helyi vezetői támogatásukról biztosították a Demokrácia Központ munkatársait. E hét második felében Sándorhomokon és Szárazberken kerül sor újabb lakossági fórumra az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei szervezete részéről.


Szombaton Börvelybe nyújtottak információt az egyszerűsítet honosítási eljárásról
Szombaton Börvelybe nyújtottak információt az egyszerűsítet honosítási eljárásról


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: