2010-01-22 14:21:28• hírek • Szatmár.ro

Vidd arrébb a házad, ha áramot akarsz

A szatmári Electrica illetékesei szerint két tucat ház rossz helyre épült.

Ami száz évvel ezelőtt csak álom, ötven évvel ezelőtt pedig luxus volt, az mára már létfontosságú szolgáltatás: villamos áram nélkül a homo sapiens mai példánya nem tud meglenni, főleg a fejlettnek mondott Európában. Szatmárnémetiben viszont több újonnan épült ház jó ideje vár arra, hogy végre élvezhesse Edison találmányát, a villanykörtét.

A helyi elektromosenergia-szolgáltató, az Electrica ugyanis több esetben megtagadta az áram bekötését, azt javasolva a tulajdonosnak, hogy vigye arról az épületet vagy módosítson a tetőszerkezeten.

„Azt mondják, van néhány közepes feszültségű vezeték a házam mögött és ezért készítenem kell egy hatástanulmányt, ami nem olcsó. Azt javasolták, hogy vágjak le nyolc centimétert a tetőből. De akkor is el kell készíttetnem a tanulmányt", idézi a realitatea.net hírcsatorna Marcel Lazeát.

„Négy-öt kérvényt is benyújtottam már, az illetéket valahányszor kifizettem. Ezeket mindig törölték, de a pénzt nem adták vissza. Amikor legutóbb beszéltem egy illetékessel, azt mondta, tegyem arrébb a házam 20 centivel. Ennyi eszük van...", panaszkodott egy másik kárvallott, Robert Tamas.

A szolgáltató továbbra is a tulajdonosokra hárítja a felelősséget, mondván, csak két megoldás létezik: vagy változtatnak házaikon vagy a fővezeték irányát kell megváltoztatni, aki viszont nagyon sokba kerül. Az Electrica mellesleg húsz ház esetén áll vitában hasonló okok miatt.


Az szatmárnémeti Electrica épülete nyáron
Az szatmárnémeti Electrica épülete nyáron


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: