2009-03-21 13:17:04• hírek • Parajdi Andrea

Vidám versmondás a Hám Jánosban

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Vidám Versek Versmondó Versenyét, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban.

Negyvenhat I-IV. Osztályos diák vett részt a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont hagyományosnak mondható versenyének megyei szakaszán, amelyet a március 21-én, szombaton a tanintézmény dísztermében tartottak.

Czier Andrea, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont magyartanárnője, a Szatmár.ro-nak elmondta: kilenc évvel ezelőtt azért kezdeményezték a versmondó verseny elindítását, mivel a diákok jellemzően komoly feladatnak tekintették a kötelező verstanulásokat. "Meg akartuk mutatni, hogy vidáman is lehet verseket tanulni"- mondja az iskola magyar tanárnője.

Az évekkel ezelőtt még csak iskolaszintű versenyként számon tartott esemény, mára már országos rendezvénnyé nőtte ki magát. A versenyben résztvevő évfolyamok is kibővültek, míg az induláskor csupán a középiskolások versenye volt, jelenleg már I-VIII. osztályosok is versenyeznek.

A verseny megyei szakaszát rendszerint csak elemi osztályosok számára szervezik meg, mivel közülük van több jelentkező. A szombati versenyre Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Tasnádról, Sárközújlakról, Túrterebesről, Mezőfényről, Józsefházáról, Lázáriból és Erdődről érkeztek szavaló kisdiákok.

Minden versenyző egy három perces, kizárólag magyar költő alkotásával mutatkozhatott be. A kikötések között szerepelt az is, hogy az előadandó mű vidám hangvételű legyen. A kisdiákok produkcióit egy öt fős zsűri értékelte.

A zsűri értékelése alapján hatan juthattak tovább a verseny országos döntőjére amelyet, április 25-én rendeznek meg. Első helyezést ért el Rózsa Molnár Friderika (I.oszt.) és Mészáros Cynthia (III.oszt.), második lett Reich Máté (I.oszt.) és Süveg Attila (II.oszt.), harmadik helyet szerzett Oláh Erik (IV.oszt.) és Pakulár Sára (II.oszt.). Különdíjban részesült Blatniczki Dóra (III.oszt.), Jánk Anna (III.oszt.) és Sutac Dominik Ádám (I.oszt.)

Negyvenhat I-IV. Osztályos diák vett részt a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont versenyén.

Könyvjutalomban részesültek a versmondó verseny részt vevői.

Jól szerepeltek a szavaló kisdiákok.

Hatan juottak tovább az országos megmérettetésre, hárman különdíjban részesültek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: