2009-04-25 18:20:48• hírek • Ferenczi Noémi

Vidám verseket szavaltak

Az ország 15 megyéjéből érkeztek általános- és középiskolás diákok a szombaton megrendezésre került Vidám Versek Versmondó Versenyre.

Az országos döntő a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont dísztermében zajlott. A zsűrinek nem volt egyszerű eldöntenie, hogy a 85 versenyzőből kik a legjobbak. Az általános iskolások délelőtt szavaltak aztán a középiskolások versenye alatt, kézműves foglalkozásokon vettek részt. Krányák Jusztina, magyar szakos tanárnő a Szatmár.ro-nak elmondta, nagyon színvonalas volt a verseny és nagyon izgalmas is, hiszen ritka volt, hogy egy vers többször elhangozzék.

A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek: I-II. osztály - Zudor Mezei Mátyás (Fehér megye), Biszak Bernadett (Kovászna) első, Pakulár Sára (Tasnád), Naschauer Kinga (Arad) és Reich Máté (10-es iskola) második, míg Antal Antónia (Bákó) és Bagi Szilárd (Fehér) harmadik díjat kaptak.

 

A III-IV-esek közül első helyezést ért el Nagy Eszter (Maros) és Oláh Erik (Mircea Eliade iskola), második lett Petres Botond (Hargita), Jánk Anna (Hám János Iskolaközpont) és Fülek Zsófia (Kovászna), harmadik díjat kapott Portik Sándor (Maros) és Nagy Izabella (Szilágy).

Az V-VIII. osztályosok közül első díjas lett Maskulik Dávid (Hám János Iskolaközpont) és Orzac Lilla (Máramaros), második helyezést ért el Magdás Walter (Dariu Pop líceum), Oláh Tabita Angyalka és Hart Edina a 10-es számú általános iskola diákjai harmadikok lettek.

A középiskolások versenyét Fodor Balázs (Hám János) nyerte, második lett Poszet Nándor, harmadik pedig Réman József, a Református Gimnázium tanulói.

A helyezettek könyv és pénznyereményeket vihettek haza.

Az ország 15 megyéjéből érkeztek döntősök

A szavalók megnevettették a közönséget

Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: