2014-11-15 17:02:34• hírek • Szatmar.ro

Vidám versek, szavalók és közönség

Pénteken és szombaton zajlott a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében a Vidám Versek Versmondó Versenye. Az általános iskolások több korcsoportban versenyeztek, a zsűritagok pedig több különdíjat is kiosztottak, annyira jók voltak a gyerekek produkciói.

Tizenötödik alkalommal szervezték meg a VVVV-t, a Vidám Versek Versmondó versenyét pénteken és szombaton a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. A kétnapos versenyen közel 60 tehetséges általános iskolás lépett színpadra.

A verseny első napján 14 órától az V-VIII. osztályos versmondók mérték össze tehetségüket, majd szombat reggel 9 órától az elemi osztályokba járó kisdiákoké volt a színpad. Mindkét korcsoport produkcióit szakértői zsűri értékelte. Pénteken a zsűri tagjai dr. Szabó-Thalmeiner Noémi, a BBTE szatmári tagozatának oktatója, Sárosi Melinda, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanítója és Pap Erika magyartanár voltak. Ezen a napon külön csoportban versenyeztek az V-VI. és a VII-VIII. osztályosok.

V-VI. osztályosok

I. hely: Csapó-Ilyés Fruzsina (Hám János Római Katolikus Líceum, Heinrich Andrea tanítványa)
II. hely: Kánya Réka (Szatmárnémeti Református Gimnázium, Lovász Erzsébet tanítványa),
III. hely: Csapó Dávid (Johan Ettinger Német Líceum, felkészítője Kovács Éva színművésznő) végzett. Az V-VI. Dícséretet kapott Kürti Petra (10-es Számú Általános Iskola, Rus Annamária tanítványa).

VII-VIII. osztályosok

I. hely: Telegdy Áron (Hám János Római Katolikus Líceum, Heinrich Andrea tanítványa)
II. hely: Kovács Ervin (Hám János Római Katolikus Líceum, Czier Andrea tanítványa)
III. hely: Jánk Péter (Hám János Római Katolikus Líceum, Czier Andrea tanítványa)
Dícséretet kapott Dicső Dorottya (Hám János Római Katolikus Líceum, felkészítő, Czier Andrea tanítványa)

A szombati vetélkedőn a kisiskolások léptek színpadra. Az ő produkciójukat Szejke Ottilia tanfelügyelő, Bándi Johanna színművész és András Gyula színművész értékelte.

I-II. osztályosok

I. hely: Román József Attila (Ion Creanga Általános Iskola, Csiszár Éva tanítványa)
II. hely: Tallián Francisk (Hám János Római Katolikus Líceum, Földes Ildikó tanítványa)
III. hely - megosztva: Máthé Rebeka (Református Gimnázium, Pándi Beáta tanítványa) és Geng Emőke (Túrterebesi Általános Iskola, Kovács Tünde tanítványa).
Dicséretet kapott Nyegre Gergő (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szőke Réka tanítványa) és Simon Hunor (Túrterebesi Általános Iskola, Kovács Tünde tanítványa)

III-IV. osztályosok

I. hely: Csapó-Ilyés Panna (Hám János Római Katolikus Líceum, Doloczki Márta tanítványa)
II. hely: Zimán Krisztina (Hám János Római Katolikus Líceum, Renn Renáta tanítványa)
III. hely - megosztva: Berei Edina Edda (Református Gimnázium, Mekker Melinda tanítványa) és Mali Ágota (Avasújvárosi Általános Iskola, Sziszik Piroska tanítványa)
Dicsértet kapott Maroscsák Dániel (Johann Ettinger Német Líceum, felkészítője Kovács Éva színművésznő) és Balog Barbara (Mircea Eliade Általános Iskola, Leiti Mónika tanítványa).

A különböző kategóriák legjobbjai részt vehetnek az áprilisban megrendezendő országos döntőn.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: