2014-04-26 16:16:11• hírek • Szatmár.ro

Vidám versek és ügyes diákok

Pénteken és szombaton került megrendezésre a Vidám Versek Versmondó Versenye, amelynek színhelye a szervező iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme volt. Az ügyes diákok szavalatai és a nevettető versek igazán kellemes kikapcsolódást nyújtottak a közönségnek.

Két napon keresztül tartott a Szatmár megyei diákok legvidámabb szavalóversenye. A tizennegyedik alkalommal megrendezett megmérettetés első napján a "nagyok", az V-VIII. osztályosok szavaltak. Ebben a korosztályban kicsit gyérebb volt a mezőny, öt iskola 15 diákjának szavalata csalt mosolyt a közönség és a zsűri tagjainak arcára.

Ebben a korcsoportban a Református Gimnázium tanulói az első és a második helyet is megszerezték: a nyertes Kánya Réka lett, a második helyen pedig Szatmári Boróka végzett. A harmadik helyezett a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja, Csapó-Ilyés Fruzsina lett, különdíjat pedig szintén a szervező iskola tanulója, Telegdi Áron kapta.

Szombaton az I-IV. osztályosok szavalataival folytatódott a verseny. Szívmelengető volt látni a lelkes és izgatott gyerekeket, akik közül néhányan meglehetősen hosszú verseket tanultak meg és adtak elő hibátlanul. Nem csoda hát, hogy a zsűri több dícséretet és megosztott helyezést ítélt oda.

Az I-II. osztályosok szavalóversenyén az első helyezett az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum tanulója, Kécz Tímea lett. Második helyen végzett megosztva Sájerli Hanna és Gábor Boglárka - ők a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum, illetve a 10-es számú Általános Iskola tanulói. Harmadik helyen végeztek a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tanulói, Márk Nagy Zsófia és Csapó-Ilyés Panna. Dícséretben részesült Babut Loretta a Balcescu-Petőfi Általános Iskolából és Mekker Martin a Református Gimnáziumból.

Vidám Versek Versmondó Versenye

A III.-IV. osztályosok között az első helyen Jankó Szép Ákos végzett, aki a 10-es számú Általános Iskola tanulója. Második helyen végzett Antal Mátyás a Mircea Eliade Általános Iskolából és Zimán Krisztina a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja. Megosztott lett a harmadik hely is: Balogh Barbara, a Mircea Eliade Általános Iskola diákja és Simon Aba, a Túrterebesi Általános Iskola tanulója léphetett fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Dícséretben részesült Sipos Timóteus az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumból, Medgyesi Kinga a Ion Creanga Általános Iskolából és Pop Krisztián Balázs a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: