2014-08-19 13:05:23• hírek • Szatmár.ro

A választásról szólt a vakációs bibliahét Nagykolcson

Az elmúlt hét a már hagyományos a vakációs bibliahétről szólt a nagykolcsi református egyház számára. A 2014-es esztendő bibliaheti témája az a „Válaszút", amely elé nap mint nap állít minket az Úr: kicsik és nagyok egyaránt el kell döntsék, hogy a jó vagy a rossz utat választják a különböző élethelyzetekben. A gyermekek a hét programjában szereplő öt  ószövetségi történeten át láthatták, milyen fontos a jó utat választani.

Az öt napra előírt foglalkozássorozat a KOEN Alapítvány által kidolgozott program szerint haladt: a napi bevezető történet után a gyermekek imádkoztak, énekeket tanultak és a témához kapcsolódó történetek alapján valamilyen feladattal kellett megbirkózniuk. Természetesen nem maradt el a játék, a kézműves-foglalkozás, ahogyan a napi finom meglepetés sem.

Vasárnap, a hálaadó istentisztelet keretén belül, a gyermekek bizonyságot tettek arról, hogy mi mindent tanultak meg az elmúlt héten: kérdésekre feleltek, elmondták a tanult aranymondásokat és énekeltek. A gitárkiséretet Kocsis Boglárka biztositotta.

A rövid műsor után Apjok Artur, helyi lelkipásztor megköszönte a szülők támogatását valamint Radványi Margit, Szamoskrassón tanító pedagógusnak a héten nyújtott segítséget. Az istentisztelet uán rövid szeretetvendégségre került sor, melyre szeretettel vártak mindenkit a gyermekek szülei.

A Vakációs Bibliahét jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a gyermekek játékos formában találkozzanak az evangéliummal. A történetek követendő jellemvonásokat állítottak a gyermekek elé: Noé, Gedeon, Ruth és Dávid bibliai példaképekké váltak a gyermekek számára. A heti foglalkozásokon résztvevők megtanulhatták, hogy mindannyiunknak egyedül, személyesen kell eldöntenünk,  milyen úton akarnak járni. Megtanulhatták azt is, ha nap mint nap olvassák a Bibliát, könnyebb lesz a választás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: