2014-08-25 12:06:35• hírek • Szatmár.ro

Vidám vakációs bibliahetet tartottak Szigetlankán

Jókedvű alkalmakon vannak túl a szigetlankai gyerekek, hiszen az elmúlt héten Válaszút mottóval vakációs bibliahetet tartottak a tisztviselőtelepi gyülekezetben.

Keddtől vasárnapig minden nap déli 12 órakor gyülekeztek a gyerekek. Az alkalmakat Rácz Ervin beszolgáló lelkipásztor és Suvanjejev Elisabet az egyházközség debreceni teológiai hallgatója szervezte az ifjak segítségével. A presbiterek és a nőszövetség is hathatósan közreműködött, a jól megérdemelt finom falatokat minden nap várták a gyermekek, nem hiába. A gyülekezet ificsapata minden nap egy jelenettel vezette be a témát, amit idén is a KOEN állított össze. Megtanulhatták a válaszúton azt, hogy érdemes az Isten által mutatott jó úton járni.

Noé bölcsessége, amit az Istennel való kapcsolatában rejlett, ma is követendő, s nem szabad a mindenkori, magukat okosnak tartó csúfolódókra hallgatni. Gedeon kisebbrendűségi komplexusa gyógyítható volt, amikor megtapasztalta, hogy a kevés Istennel sok, sőt a legtöbb és a legnagyobb. Rúth hűsége, ragaszkodása igazán győzedelmes élethez vezetett, dédunokája Dávid pedig Istennel Góliátot is le tudta győzni, sőt további életével is rá tudott mutatni az igazi Királyra. Jó lenne, ha ilyen útjelző táblák lennénk, mutatva az utat ennek a világnak!

Bibliahetet tartottak Szigetlankán

Az énekek is a naponként elhangzott témát mélyítették: Mutass irányt, Él az Úr, Nem vagyok gyalogos katona, Mindennap veled leszek, Nem adom fel, énekelték lelkesen, lendülettel mutogatva a résztvevők. Természetesen kézimunkára és játékra is jutott bőven idő a parókia udvarán. Az alkalmak végén pedig jelnyelven sajátították el az Úr imádságát, a „Mi Atyánk"-ot.

Bibliahetet tartottak Szigetlankán

Vasárnap a gyülekezet előtt tettek bizonyságot a héten tanultakról. A lelkipásztor Jézus hegyi beszédben elhangzott szavai alapján biztatott: „Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt!" (Mt 7, 13-14) Érdemes a keskeny úton járni, mert csak ott vesszük észre Istent és egymást. Még van lehetőségünk a keskeny útra térnünk! A gyülekezet mosollyal és feltöltekezve távozott a gyerekek ügyes és vidám bizonyságtétele után.

Bibliahetet tartottak Szigetlankán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: