2015-11-22 17:13:10• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Vidám jótékonyság a Refiért

A Szatmárnémeti Református Gimnázium közössége hangulatos, színvonalas, építő jótékonysági alkalmat szervezett. Ahogy az elmúlt három évben, úgy most is az oktatási intézmény épületének fejlesztésére, ezúttal az iskola új épületszárnya fűtésrendszerének modernizálására gyűjtöttek.

Az iskola dísztermében Nagy Sándor a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese igei köszöntőjével vette kezdetét az együttlét: „Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét." (2Tim 1,7) - bátorította Isten élő szavával az esperes a nagyérdeműt.

Szilágyi Éva igazgatónő ezután elmondta, hogy az épület minden tanterme fel van újítva, a tetőt is rendbe tették és Istennek hála, az adományozóknak köszönet, hogy az iskola egyre szépül. Ugyanakkor az iskola vezetője abbéli örömének is hangot adott, hogy ősztől a meglévők mellett két új szakot is elindít az iskola.

Ezt követően színpadra lépett az iskola diákjainak apraja-nagyja. Néptánc, népzene, mesemondás, szavalat, színpadi előadások mellett elbűvölt a citerakórus. A legtehetségesebb diákok, tanáraik hathatós közreműködésével, felkészítésével megmutatták, mit tudnak.

A fellépések során tapasztalható volt az igényesség, az ízléses humor, ugyanakkor a hagyományok éltetése is. Kézzelfogható volt az is, hogy az évek során nemcsak az épület újul, hanem fejlődik az oktatás színvonala is, érdemes volt tehát áldozni a külső szépülésre is.

A lélekmelengető műsorok után a Láncos-templom gyülekezeti termében, az új Kálvin János Gyülekezeti Házban volt a díszvacsora, ahol jó hangulatban a közösség is épülhetett.

Jótékonysági estet tartottak a Refiben

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: