2019-12-04 08:44:46• hírek • Szatmár.ro

Vidám délután az Avasújvárosi Általános Iskolában

"A borús, lehangoló időjárás ellenére 2019. december harmadika mosolyt csalt az avasújvárosi, sárközújlaki és vámfalui iskolások arcára" - az eseményről Gázsa Tünde magyartanárnő beszámolóját közöljük.

Nem mindennapi eseménynek lehettek részesei az érdeklődők, így nem csoda, hogy az Avasújvárosi Általános Iskola könyvtárterme dugig megtelt kíváncsi diákokkal tanárokkal, tanítókkal. 


A délutáni órákban az intézmény vendége volt Marosán Csaba, a Kolozsvári Magyar Állami Színház színművésze, aki előadást tartott az érdeklődő közönségnek Humor az irodalomban címmel.  Előadásában rávilágított az irodalom egy olyan oldalára, amit iskolában nem igazán tanulnak a diákok, mosolyt csalva közönsége arcára. A vidámság és derű mellett az előadó rávilágított az irodalmat fenyegető veszélyekre is. Külön felhívta a diáksereg figyelmét az olyan jellegű szövegek elterjedésére, amelyek semmilyen értéket nem közvetítenek, mégis ezeket hallgatja a mostani fiatalság legnagyobb része.


Az esemény végén a közönség vastapssal köszönte meg a színművész előadását. Az előadásra az avasújvárosi iskola diákjain kívül érkeztek vendégek a Sárközújlaki „Petőfi Sándor” Általános Iskolából, illetve a Vámfalui Általános Iskolából. 


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: