2011-11-10 18:06:37• hírek • Póti Orsolya

Vidám Picuravatóra került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

November 10-én került sor a legkisebbek, vagyis a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ötödikeseinek ünnepélyes „kölcseys diákká avatására", a Picuravatóra.

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Picuravatót a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, melynek keretében csütörtök délután harminc ötödikes diákot, Merk Annamária zenetanárnő osztályát köszöntötték a felsőbb osztályok tanulói.

A résztvevőket elsőként Pataki Enikő, a főgimnázium igazgatónője köszöntötte, aki elmondta: a Picuravató a legünnepélyesebb pillanat az V.-VIII. Osztályos diákok életében, hiszen ennek keretében avatják őket kölcseys diákokká. „Ezidáig minden egyes Picuravató emlékezetes maradt a az idejáró diákok számára, és reméljük az idei is az marad." - mondta el az igazgatónő.

A nagy sikerű rendezvény az osztályhimnuszok előadásával vette kezdetét az iskola dísztermében. A vidám dalokat színpadi produkciók sora majd vetélkedő követték. Idén a népiesség, a népi élet köré fonódó vidám jelenetekkel köszöntötték a felsőbb osztályok a picurokat. A hatodikosok népdalos összeállítással, a hetedikesek népmesékkel, a VIII. osztályos diákok pedig vidám vidéki jelenetekkel szórakoztatták a közönséget.

Az előadások után az ötödikesek csapatokra oszlottak és kezdetét vette a vetélkedő, mely során ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk a kisdiákoknak. A vetélkedő az Okos leány című népmesén alapult. Az első fordulóban villámkérdések várták a kicsiket, a másodikban a népmesét kellett átírják, az utolsó fordulóban pedig újságpapírral kellett egyik diáktársukat beöltöztetniük úgy, hogy az egy meseszereplőhöz hasonlítson.

A Picuravató ünnepélyes zárásaként minden ötödikest egyenként szólítottak nyolcadikos társaik a színpadra és „kölcseys diákká" avatták őket. Az avató énekkel zárult, majd a diákok egy nagyszerű retro bulin vehettek részt, ahol különböző táncokat tanulhattak egymástól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: