2011-06-01 14:55:15• hírek • Póti Orsolya

Vidám Gyermeknap a Kossuth-kertben

Igazi meleg, nyári időben került megrendezésre szerdán kora reggel a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ gyermeknapi rendezvénye. Rengeteg ovis és iskolás választotta programként a Kossuth-kertben tartott rendezvényt.

Az első gyermeknapot 1950-ben tartották, a cél ekkor még a háború sújtotta országok gyermekeinek megsegítése volt. Azóta tartanak világszerte, így megyénkben is ezen a napon játékos programokat, színi előadásokat, versenyeket. A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Polgármesteri Hivatal és a Szociális Közszolgáltatási Osztály együttműködése által idén is vidám gyermeknapi rendezvényen vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt.

A Kossuth-kerti programokon kívül a város más részén is érdekes rendezvényekkel- vívásbemutatóval, sportvetélkedőkkel, kiállításokkal - várták az érdeklődőket a szerdai nap folyamán.

A Kossuth-kertben a gyerekek pillanatok alatt birtokba vették a játszóteret és az ugrálóvárat, míg a szülők kedvükre  sétálhattak a fák hűvösében, vagy változatos színpadi műsorokat nézhettek. Délelőtt 10 órától különböző óvodák csoportjai léptek fel: az apróságok énekeltek, táncoltak, vagy éppen egy-egy színdarabot adtak elő. Délután a már jól ismert Crazy Dancers tánccsapat szórakoztatta a közönséget, majd Carmen Fratila meséjét hallgathatták az érdeklődők. De volt még aszfaltrajzverseny, folklór előadás és arcfestés is a SPAS jóvoltából.

Az eseményt természetesen a fagylalt- és vattacukorárusok is színesítették, és a tavon úszkáló hattyúk sem voltak magányosak. A szervezők minden gyermek részére biztosítottak egy kis ajándékot: kifestők, könyvek közül válogathattak a kicsik.





Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: