2010-08-13 14:11:07• hírek • MTI/EFE

Viccesnek tartották a rombolást

Szórakozásból rombolt egy elhagyatott afganisztáni házat három lengyel katona az egyik varsói napilap honlapján pénteken közzétett videó tanúsága szerint.

"Milyen szép!" - kiált fel a felvételek szerint a páncélozott harcjármű személyzetének egyik tagja, amikor a lövedék becsapódik az épületbe, és a levegőbe repíti azt. "Csak szórakozásból tettük" - idézte a Rzeczpospolita című újság online kiadása az egyik lengyel katonát, aki kifejtette, hogy a környéken még több más ház is üresen áll, s azok csak egy régi falu maradványai.
A háromperces felvételt még 2009 októbere és 2010 áprilisa között készítette az Afganisztánban állomásozó, mintegy 2500 fős lengyel kontingens néhány tagja.

"Ez egy megengedhetetlen bűncselekmény" - nyilatkozta a közzétett videofelvétel kapcsán Janusz Bronowicz tábornok, az afganisztáni lengyel csapatkontingens parancsnoka.

Elzbieta Mikos-Skuza humanitárius kérdésekkel foglalkozó lengyel szakértő szerint az ilyen jellegű cselekmények megsértik a genfi hadviselési konvenciókat, és ennek fényében akár 8 év szabadságvesztésre is számíthatnak az elkövetőek. A lengyel fegyveres erők már vizsgálatot indítottak a videofelvételek nyomán ismertté vált eset kapcsán.


A robbantás az 50. másodperctől nézhető meg

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: