2011-08-28 17:29:28• hírek • Kocsis Zoltán

Vezető politikusok beszélgettek az érdeklődőkkel

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség mindig is büszke volt átláthatóságára és közvetlenségére, ennek jegyében pedig a Partiumi Magyar Napokon ismét lehetőséget adott az érdeklődőknek arra, hogy kötetlen beszélgetés keretein belül elbeszélgessenek Szatmár vezető magyar politikusaival. A beszélgetőasztalhoz szombaton Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke és Kereskényi Gábor alpolgármester ült, míg vasárnap Ilyés Gyula polgármesteren és Pataki Csaba alprefektuson volt a sor.

A hétvége visszatérő kérdése a Szatmárnémeti területén megtiltott, pontosabban korlátozott állattartás volt. Csehi Árpád és Kereskényi Gábor egyaránt elmondta, hogy az ügyben megpróbálnak majd kompromisszumos megoldást találni. Ilyés a nyugati mintákat követő városrendezési elveket vonultatta fel, kifejezve ugyanakkor, hogy a panasztevők érveit is megérti.

Kereskényi Gábor és Csehi Árpád válaszol a kérdésekre

A polgármester a kérdésekre válaszolva elmondta többek között, hogy jövőre a tervek szerint több járdát újítanak majd fel; hogy jövőre megnyílik az Aquapark és szóba került a Pannónia hotel helyzete is, amellyel kapcsolatban kijelentette: pénz híján hatalmas a patthelyzet jelenleg.

A sort Pataki Csaba alprefektus zárta, akihez több kérdés is érkezett a földvisszaigénylésekkel kapcsolatosan, amely több, mint két évtizeddel a demokratikus változások után is még mindig komoly probléma Románia szerte.

Pataki Csaba válaszol a kérdésekre

Az alprefektus egy másik kérdésre válaszolva kiemelte, hogy a közelgő népszámlálások esetén milyen fontos, hogy minél több számlálóbiztos legyen magyar nemzetiségű. Na meg, hogy minél többen merjék vállalni magyarságukat.

ILyés GYula válaszol a kérdésekre

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: