2015-11-18 00:28:05• hírek • Kocsis Zoltán

Vezetett, majd egyenlített Románia Olaszországban

Legutóbbi, 2010-ben lejátszott barátságos meccsükhöz hasonlóan ezúttal is döntetlen született Olaszország és Románia felkészülési mérkőzésén. Öt évvel ezelőtt 1-1, ezúttal pedig 2-2 lett a sok hibával tarkított mérkőzés vége.

A Bolognában rendezett találkozót a vendégek kezdték jobban és miután Gianluigi Buffonnak nagyot kellett védenie Gabriel Torje távoli lövésénél, nem kis meglepetésre a 8. percben Románia vezetést szerzett. Kellett ehhez a hajdanán betonbiztos olasz válogatott védelmének totális csődje, hisz Matteo Darmian és Andrea Barzagli egymásba szaladt, így került a labda Bogdan Stancu elé, aki higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba. Buffonnak esélye sem volt.

Mint ahogy esélye sem volt az olasz válogatottnak sem az egyenlítésre, legalábbis az első félidőben. Az első húsz percben egyértelműen Románia irányított, az olaszok nagyon sok hibával játszottak, rendre elveszítették a labdát és még csak meg sem tudták nehezíteni a román védelmi vonal dolgát. A játékrész derekára aztán a hazaiak átvették az irányítást, ám fölényük teljesen meddő volt. Bizonyítja ezt, hogy a szünetig még csak igazán komoly helyzetük sem volt! Némi izgalmat csak Stephan El Shaarawy okozott, de középen berobbanva ő is csak háttal tudta átvenni labdát, Claudio Marchisio lövése pedig a szünet előtti pillanatokban kapu fölé szállt.

Románia játéka sok esetben tudatosabbnak tűnt, míg Olaszország leginkább a széleken próbált az ellenfél védelme mögé kerülni - rendre sikertelenül. Ilyen körülmények közepette nem meglepő, hogy a szünet utáni első lehetőség is a vendégek előtt adódott, amikor Stancu beforgatta Leonardo Bonuccit, ám lapos lövése elkerülte a rövid alsó sarkot.

Az 55. percben aztán némileg váratlanul egyenlített Itália. Dragos Grigore szabálytalankodott a büntetőterületen belül Éderrel szemben, a tizenegyest pedig Marchisio magabiztosan értékesítette. Az igazi fordulatot Olaszország játékában viszont Manolo Gabbiadini, de elsősorban Stefano Okaka Chuka beállása hozta meg. Az Anderlechtben légióskodó, nigériai felmenőkkel rendelkező Okaka Chuka mozgékonyabb, robbanékonyabb volt, mint Graziano Pellé, ez pedig meg is nehezítette a román védelem dolgát. A 65. percben pedig a vezető találatban is szerepet vállalt - igaz, némileg furcsán. Alessandro Florenzi remek jobboldali beadása (Razvan Rat vajon merre járt?) után Okaka Chuka ideális helyzetben nem tudta (nem akarta?) a kapu felé fejelni a labdát, fejéről a játékszer hátrafelé pattant. Pontosan Marchisio elé, aki Gabbiadinihez ívelt, a Napoli csatára pedig a lest reklamáló védők közül a hálóba fejelt.

Öt perccel később El Shaarawy dönthette volna el a győztes kilétét, ám remek labdaátvétele után a védelem blokkolni tudta hat méteres lövését. A szinte a teljes második félidőben csak védekező, minimális veszélyt jelentő Románia azonban a hajrában mégis kiegyenlített. A 87. percben Alexandru Maxim ívelt kapu elé egy szabadrúgást, Vlad Chiriches fejesét az időközben beállt Salvatore Sirigu kapus csak középre tudta ütni, pontosan a szintén csere Florin Andone elé, aki közelről kapuba talált.

Miközben a statisztikusok feljegyezhették Steliano Filip és Andrei Ivan debütálását a román válogatottban, a meccset végignézők azon tűnődhettek, hogy Románia erősödött fel Olaszország szintjére, vagy éppen fordítva, Olaszország esett vissza. A helyes válasz alighanem az utóbbi...

Olaszország - Románia 2-2
gólok
: Marchisio (55., 11-es), Gabbiadini (65.) illetve Stancu (8.), Andone (87.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: