2012-09-23 18:23:42• hírek • MTI

Sebastian Vettel idei második győzelme

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-vb idei 14. futamát, a Szingapúri Nagydíjat.

Az éjszakai viadalon a Red Bull német pilótája mögött a brit Jenson Button (McLaren) lett a második, a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik.

Vettel, aki sikerével 29 pontra közelítette meg Alonsót, a harmadik rajtkockából indult, és végig remekül autózva nyert a Marina Bay-i pályán. A kétszeres világbajnok autóversenyző idei második, pályafutása 23. futamgyőzelmét szerezte meg.

Az első rajtkockából a brit Lewis Hamilton (McLaren) indult és egészen a 23. körig tartotta pozícióját, ám váltóhiba miatt kénytelen volt feladni a viadalt. Valahogy úgy hagyta el a versenyt, mint egy jó Partypoker-játékos, akit jó lapokkal a kezében egy blöff tévesztett meg. Hasonlóan járt (37. kör) a második helyről startoló venezuelai Pastor Maldonado, akinek műszaki gondjai akadtak a Williamsszel.

A verseny alatt kétszer is beküldték a biztonsági autót: a 33. körben az indiai Narain Karthikeyan (HRT) a falnak ütközött és amíg elvontatták az autót a Safety Car mögött haladtak a pilóták. Hét körrel később a hétszeres világbajnok Michael Schumacher "kissé elaludt" és hátulról belerohant Mercedesével a francia Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) autójába, ezért újra a biztonsági autó vezette a mezőnyt, amíg kihúzták a roncsokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: