2013-10-06 17:23:00• hírek • MTI

Vettel egyre közelebb negyedik vb-címéhez

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Koreai Nagydíjat, ezzel tovább növelte előnyét az összetett pontversenyben, s még közelebb került sorozatban negyedik vb-címéhez.

A 26 éves versenyző ebben a szezonban nyolcadik, pályafutása során 34. futamgyőzelmét aratta Jeongamban,ezzel 77 pontra nőtt az előnye az összetettben második, ezen a versenyen hatodik spanyol Fernando Alonsóval (Ferrari) szemben.
A koreai GP-n Kimi Räikkönen, a Lotus finn pilótája ért célba másodikként, csapattársa, a francia Romain Grosjean pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az élről induló Vettel nagyszerűen rajtolt, a mögötte érkezők között azonban óriási küzdelem alakult ki a pozíciókért. Egy kör után Vettel, Grosjean, Lewis Hamilton (Mercedes), Nico Rosberg (Mercedes), Nico Hülkenberg (Sauber), Alonso volt az első hat sorrendje.

Hamilton és Alonso a 10., Grosjean a 11., Vettel a 12. körben ment ki a boxba az első kerékcserékre, amelyek után a német címvédő maradt az élen, mögötte változatlanul Grosjean és Hamilton száguldott a második és harmadik helyen. Utóbbi a 30. körben tudta le második kerékcseréjét, majd a mexikói Sergio Perez (McLaren) jobb első defektje miatt a 32. körben a versenybíróság a pályára küldte a biztonsági autót, így szinte az egész mezőny kiment a boxba újabb kerékcserékre.

Amint folytatódhatott a verseny, újra be kellett jönnie a safety car-nak, a német Adrian Sutil (Force India) ugyanis egy kanyar előtt keresztbe csúszva eltalálta az ausztrál Mark Webber (Red Bull) autóját, amely kigyulladt. Webber sértetlenül megúszta az esetet.

A mezőny elől aztán a 40. körben távozott a biztonsági autó. Vettel mögött a remekül taktikázó és versenyző, így a kilencedik helyről a másodikra felzárkózó Kimi Räikkönen (Lotus), valamint Grosjean száguldott a dobogós helyeken, majd Hülkenberg, Hamilton, Alonso sorrendben következtek a többiek.

Vettelt - ahogyan az egész versenyen - a hajrában sem tudták már megszorongatni, Räikkönen és Grosjean néhány tized másodperces különbséggel ért célba egymás mögött a dobogós helyeken, Hülkenberg pedig remek teljesítményt nyújtva, a negyedik pozícióban hozta be az egyébként gyengécske Saubert.
A Forma-1-es világbajnoki sorozat egy hét múlva, a Japán Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: