2010-11-15 13:31:17• hírek • MTI/dpa/Reuters

Vettel két napig bulizik

Két nap bulizás után már megy is vissza Abu-Dzabiba Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája, aki vasárnapi futamgyőzelmével megnyerte az idei Forma-1-es világbajnokságot.

A heppenheimi versenyző este még az istálló helyszíni garázsában mulatott: a hangszórókból kemény rockzene szólt, apja, Norbert "léggitározott", a szerelők pedig "S. Vettel 2010 World Champion" feliratú pólóban pezsgőztek.

"Ez a mi pillanatunk, és azt csináljuk, amihez a legjobban értünk: bulizunk! - ujjongott a győztes, míg a milliárdos csapattulajdonos, Dietrich Mateschitz annyit tett hozzá: "Egy nagy álom vált valóra. Sebastian még néhányszor világbajnok lesz, ebben biztos vagyok."


vettel 2010 világbajnoka fotó: sebastianvettel.de
Vettel 2010 világbajnoka fotó: sebastianvettel.de


 

Otthonról többek között Christian Wulff államfő, Angela Merkel kancellár, Joachim Löw futballkapitány is gratulált a nap hősének, aki hétfőtől a salzburgi repülőtér 7-es hangárjában folytatja az ünneplést. A tévéinterjúk és a Red Bull idényzáró sajtótájékoztatója után, szerdán aztán már vissza is repül Abu-Dzabiba, ahol kétnapos quad-túrán vesz részt a sivatagban, majd újra jönnek a dolgos hétköznapok: pénteken és szombaton az F1 új gumiszállítójának, a Pirellinek az abroncsait teszteli a számára szép emlékű Yas Marina-pályán.

A 23 esztendős és 134 napos Vettel sikerével az F1 legfiatalabb világbajnoka lett. Az eddigi rekorder Lewis Hamilton volt, aki 2008-ban 23 évesen és 301 naposan győzött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: