2019-03-05 12:05:25• hírek • Közlemény

Vetőmagbörzét szervez a Szatmári Gazdák Egyesülete

Itt a tavasz, közeleg a vetés ideje, a Szatmári Gazdák Egyesülete így ismét Vetőmagbörzét szervez. Meghívójukat az alábbiakban tolmácsoljuk:

"Ahogy az előző évben, idén is elsősorban olyan gazdálkodókat várunk, akik kisebb kertekben hagyományos, helyi tájfajtákat termesztenek. A rendezvény célja, hogy a gazdálkodók találkozzanak, ismerkedjenek, tapasztalatot és szaporítóanyagot cseréljenek.

 

Arra kérünk minden érdeklődőt, hogy aki teheti, hozzon magával saját, kipróbált régi (tájfajta) vetőmagokat és szaporítóanyagokat (gyökér, palánta, tősarj stb.). A belépés díjtalan, viszont lehet hozni házi készítésű finomságokat, melyeket közösen a résztvevők elfogyaszthatnak, ezzel is hangulatosabbá téve a közösségi élményt.

 

Bevezetőként délután két órától Fülöp Tihamér falugazdász tart előadást a tájfajták megőrzésének fontosságáról a 21 században. Az előadás után kötetlenül lehet beszélgetni az ökológiai és a hagyományos kertészkedésről, valamint szaporítóanyagot cserélni.

 

Aki magvakat hoz, arra kérjük, hogy – lehetőség szerint – készítsen kisebb csomagokat, ráírva a fajta megnevezését és gyűjtési idejét. Amennyiben erre nincs lehetősége, segítünk az elosztásban.

 

A Vetőmagbörzére március 9-én, délután 13:30-tól várjuk a gazdálkodókat Szatmárnémetibe, az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 18. szám alá (Demokrácia Központ). A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, érdeklődni a 0749 520 465 telefonszámon."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: