2017-03-14 14:22:24• hírek • Kocsis Zoltán

Vetési tervek: 1400 bekötés, 56 utca

Közel húsz kilométernyi útszakasz vár aszfaltozásra Vetés községben, míg a kiépülő kanalizálási hálózatra 1400 ingatlant kell bekötni. Jelentős feladatok, nem véletlen tehát, hogy e két beruházás igen elöl szerepel Ilyés Gyula polgármester prioritási listáján.

„Az utóbbi években háromszor vágták fel az utat Óváriban. Ha esik kicsit az eső, borzasztóak az útviszonyok a faluban”, emeli ki az egyik legfontosabb problémát Ilyés. „Az aszfaltozás azonban nem csak arról szól, hogy zökkenőmentes úton tudunk végigmenni. Ha van aszfalt, akkor nincs annyi sár, kevesebb a por, a gyerek tisztábban jön haza az iskolából. Egyszerűen magasabb az életszínvonal”, teszi hozzá.

Vetésen és Óváriban összesen 56 (!) utca (és annak több ezer lakosa) vár arra, hogy végre leaszfaltozzák. Az önkormányzatnak meg is voltak a tervei, ám azokat most külön utcákra bontják le annak érdekében, hogy könnyebben meg tudják pályáztatni a kivitelezést.

Mindemellett a polgármesteri hivatalnak be kell fejeznie az Óvárit a DN19-es országúttal összekötő bekötőutat. Korábban sikerült elérni, hogy azt megyei útból községi úttá minősítsék. A megyének nem volt pénze a korszerűsítés finanszírozására, a községnek viszont van.

Nem csak a közúti infrastruktúra terén komoly a lemaradás a községben. Ugyan az önkormányzat 2012-ben megnyert egy, a szennyvízhálózat kiépítésére vonatkozó pályázatot Vetésen és Óváriban (Újtelepen az Apaserv építette ki a hálózatot), mindezt a mai napig nem sikerült befejezni. Mi több, a terveket meg kellett változtatni. „Több helyen is hajmeresztő technikai megoldások szerepeltek benne. Módosítottuk a terveket, hogy modernebb műszaki megoldásokat tudjunk alkalmazni – például a szivattyúk kapcsán”, magyarázta Ilyés.

Ráadásul a bekötések is hiányoztak a tervekből – közel 1400 darab!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: