2016-11-19 10:06:33• hírek • Szatmar.ro

Veteránok vívóversenye Szatmárnémetiben

Nagyedik alkalommal szervez veterán pontszerző vívóversenyt a Szatmárnémeti Vívóklubb, illetve a Pilates Education. Ezúttal három ország 54 versenyzője lép pástra. A versenyen 35, 40, 50, 60, illetve 70 év fölötti kategóriákban vívnak a résztvevők. A legidősebb vívó dr. Szentkirályi István fogorvos, Szatmárnémeti szülöttje.

"Nálunk talán furcsának tűnhet, hogy idősebb korban is vívnak az egykori versenyzők, nemzetközi téren azonban teljesen elfogadott dolog ez, hiszen ugyanilyen korcsoportokban Eb-t, illetve Vb-t is szerveznek"- fogalmazott Szereday Judith, egykori vívó, többszörös válogatott versenyző, a mostani rendezvény főszervezője.

Négy évvel ezelőtt ennek a versenynek a megszervezésével sikerült újraéleszteni a veterán vívást Szatmárnémetiben. Ezt üdvözölte a verseny megnyitóján Kereskényi Gábor polgármester is. "Szatmárnémeti az elmúlt években kevés dologgal tudott országos hírnevet szerezni magának, a vívás azonban ilyen. Én személy szerint is nagyon büszke vagyok a klubra, a versenyzőkre és természetesen az elért eredményekre, éppen ezért a továbbiakban is támogatásomról biztosíthatom a klubot"- fogalmazott a városvezető.

A megnyitón részt vevő Magyar Lóránd parlamenti képviselőjelölt hangsúlyozta, milyen fontosnak tartja a rendszeres sportolást nem csak a gyerekek, de az idősek esetében is.

A szatmárnémeti vívósport közel százéves múltra tekint vissza, megannyi olimpiai, Vb, illetve Eb érem tükrözi sikerét. Ami pedig talán a legfontosabb, hogy ma is mintegy 100 gyerek tanul vívni a klubban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: