2015-06-07 00:38:17• hírek • Szatmár.ro

Veterán autókat csodáltunk a régi központban

A Székesegyház előtti utca-részen gyűltek össze a több évtizedes autók.

Másodszor szervezett találkozót Szatmárnémetiben szombat délben a Drum Bun régi román autókért rajongókat összefogó  lengyelországi központú klub helyi szervezete a Szatmár Megyei Tanáccsal és a Szarmári Alkotóházzal karöltve.

Az idei találkozó jóval színvonalasabb volt a tavalyinál: sokkal több gyönyörű, de több évtizedes járművet láthatott a közönség - és persze nem csak Daciákat. Érkeztek Lengyelországból, Ukrajnából és Romániából más veterán autókkal is tulajdonosok. Voltak kiállítva Volgák, 1100-as és 1300-as Daciák, láttunk több Mercedest, Bogárhátút, Volksvagen T2-es kisbuszt vagy éppen harmincas éveit taposó BMW-t. De volt kiállítva csodaszép Rolls Royce és rengetegen gyűltek egy Spitfire Triumph köré is.

A tulajdonosok pedig büszkén magyarázták az érdeklődőknek, hogy milyen módon ápolják autójukat, milyen találkozókon vettek eddig részt vele vagy éppen milyen módon jutottak hozzá az újjávarázsolt négykerekű régiséghez.

Később a találkozó résztvevői autóikkal Szatmárnémetiből egy rövid kirándulásra indulnak a megyében, felkeresve a főbb turisztikai látványosságokat. A vasárnapi nap folyamán a Tasnádi Strand területén lehet megcsodálni ezeket a járműveket.

Veterán autók találkozója Szatmárnémetiben

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: