2018-11-08 09:32:14• hírek • MTI

Vetélytársa akadhat az Elon Musk által alapított SpaceX-nek

Az űrrakétákkal foglalkozó S7 Space orosz vállalat is olyan hordozórakétát akar gyártani, amelyek többször használhatók. A cég jelenleg együtt dolgozik az Orosz Szövetségi Űrügynökséggel, a Roszkoszmosszal.

Szergej Szopov, az S7 Space vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy együtt dolgoznak a Roszkoszmosszal a Szojuz–5 hordozórakétán. Ugyanakkor ennek a hordozónak a tervrajzai alapján elkészítik majd a rakéta egy másik verzióját, amelynek az első fokozata többször használható lesz. Ez a rakétaváltozat a Szojuz–7.
 

Szopov szerint az új, még egyszer felhasználható hordozófokozat első tesztrepülése már 2022-ben megvalósulhat. A rakéta Föld körüli pályára állítana egy szintén az S7 Space által létrehozott teherűrhajót. Amennyiben mindez sikerülne, az S7 Space lenne a második az Elon Musk amerikai üzletember által alapított és vezetett SpaceX amerikai űrkutatási vállalat után, amely többször használható rakétát fejleszt ki.
 

A SpaceX-nek 2015. december 22-én először sikerült sértetlenül visszaszállítania a Földre egy Falcon-9-es hordozórakétát, amely előtte megjárta a világűrt, és azóta számos sikeres próbálkozása volt már.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: