2010-06-05 12:46:18• hírek • Szatmár.ro

Vetélkedtek az óvodások

Idén első ízben szervezték meg óvodások számára Szatmár megyében az Édes Anyanyelvünk vetélkedőt.

Szombaton délelőtt tíz órától a német és magyar tannyelvű Hám János Óvoda adott otthont az Édes Anyanyelvünk vetélkedő megyei szakaszának. A hagyományőrző versenyen három kategóriában mérhették össze a tudásukat a kicsik: népi gyermekjátékok, népmese-mondás és néptánc. A gyerekeket zsűri is értékelte: Miclaus Judit tanfelügyelő, Herman Lucia, a 15-ös óvoda pedagógusa és Román Melinda, a Mircea Eliade Általános Iskola tanítónője.

A megmérettetésen tizenegy Szatmár megyei óvoda csemetéi vetélkedtek csoportos és egyéni előadásokkal: a 33-as napközi Szorgos méhecskék csoportja, a Gulliver óvoda Napsugár csoportja, a Hám János óvoda, a 13-as óvoda Kormos csoportja, a Dobrai óvoda Csipet csoportja, a Kinizsi óvoda Katicái, Mészáros Bálint mesélt a 29-es napköziből, Hamza Krisztián mondott mesét a Tasnádi óvodából, a 6-os óvodából Verdes Nándor lépett fel, az Ombódi Kis manók csoportja és a Voinicelul napközi Méhecskék csoportja.


Néptánctudásukat is bemutatták a kicsikNéptánctudásukat is bemutatták a kicsik



„Az, hogy az első ízben megrendezett vetélkedőre tizenegy óvoda 103 gyermeke jelentkezett azt jelenti, hogy van igény egy ilyen fajta vetélkedőre. A megmérettetésből szeretnénk hagyományt teremteni, és reméljük, hogy idővel akár országos szintűvé is kiterjeszthetjük. Természetesen senki nem távozott üres kézzel a vetélkedőről, az egyéni fellépők és a csoportok is megkapták jutalmukat, amely díjakat önerőből, az óvónénik, a tanfelügyelőség és a Hám János óvoda hozzájárulásával állítottunk össze" - tájékoztatta portálunkat Miclaus Judit, elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő.


A gyerekek érdeklődve figyelték egymás produkcióit
A gyerekek érdeklődve figyelték egymás produkcióit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: