2007-02-22 14:12:59• hírek • Tamás Jakab

Vetélkedő középiskolásoknak

 A cél: Munkácsy Mihály és alkotásainak megismertetése.

"Munkácsy Mihály élete és munkássága" címmel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum vetélkedőt hirdet középiskolások számára. A vetélkedő célja nem más, mint jobban megismertetni a diákokkal az egyik leghíresebb magyar festőt.

A jelentkezés iskolánként történik, legalább 6 jelentkező csoporttal kell rendelkezzen egy adott intézmény, amelyekben 3-5 fiatal szerepelhet.

A jelentkezési határidő március 9, jelentkezni pedig az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Művelődési Főosztályán (RO-400489, Cluj/Kolozsvár, Republicii u. 60, tel/fax 0264-441425, muvfoo@rmdsz.ro) lehet.

A könyvészetért és szakmai tanácsokért a Csíki Székely Múzeumhoz (miko@csszm.ro,  0266-372024) lehet fordulni, akik egy CD-t is összeállítottak ez ügyben, amelyet az RMDSZ területi szervezeteinek művelődési kérdésekkel megbízott szakembereitől igényelheti az iskola. A vetélkedőket legkésőbb május 10-ig megtartják.

Díjak: az I. helyezettek ingyenes utazásban és belépőben részesülnek a május 5. és július 15. között megrendezésre kerülő Munkácsy–kiállításra, a II. és III. helyezettek pedig kedvezményes utazást és egy ajándékcsomagot kapnak a kiállítás helyszínén.  
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: