2009-10-12 13:33:26• hírek • Ferenczi Noémi

Vetélkedők, versenyek diákoknak

A LiterArt Magyartanári Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2009/2010-es iskolai tanévben is számos vetélkedő és verseny megszervezését tervezi, melyeken évről-évre a magyar nyelven tanuló diákok mérhetik össze tudásukat.

Az első vetélkedőre január 15-én kerül sor „Álom és valóság kettőssége Vörösmarty Mihály életművében" címmel. A vetélkedőre négyfős középiskolás csapatok jelentkezését várják. A csapatoknak a téma által ihletett, zenei aláfestéssel ellátott 15-20 diaképes powerpoint-os bemutatóval kell jelentkezniük. A versenyre január 8-ig lehet jelentkezni.

A következő rendezvényre január 22-én kerül sor. „A mesék földjén" elnevezésű mesemondó verseny minden évben nagy érdeklődésnek örvend az V-VIII. és IX-XII. osztályos tanulók körében egyaránt - tudtuk meg Gál Gyöngyi, kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelőtől. A versenyen egy magyar népmesét vagy műköltészeti mesét kell elmondaniuk a versenyzőknek, minél közelebb a népi mesemondók stílusához legfeljebb öt perc alatt.

Ez után, márciusban, versmondó versenyre kerül sor a Vörösmarty Mihály Emlékév alkalmából. A versenyen általános iskolások vehetnek részt egy szabadon választott Vörösmarty Mihály-verssel. Két korcsoportba lehet jelentkezni, vagyis az V-VI. és VII-VIII. osztályosok külön kategóriában versenyeznek.
Szintén márciusban, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Könyvbarátok irodalmi vetélkedő, amelyre olyan V-VIII. osztályos diákok jelentkezését várják, akik a kötelező tananyagon kívül más művek elolvasására is szánnak időt, vagyis tájékozottak az irodalom világában. A versenyre négytagú csoportok nevezését várják február 22-ig.
Az idén sem marad el az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő megyei Diákszínjátszó Fesztivál V-VIII. osztályos diákok számára. Jelentkezési határidő: 2010. május 1.
A Mikes Kelemen Magyar Nyelv- és Irodalom Tantárgyverseny iskolai szakaszaira január 5-15. között, a megyei szakaszra pedig február 13-án kerül sor - tette hozzá a szaktanfelügyelő.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: