2015-04-21 16:37:48• hírek • Kocsis Zoltán

Vetélkedő, kiállítás és a vasút népszerűsítése a Föld napja alkalmából

Április 22-én, szerdán immár 45. alkalommal ünnepelik világszerte a Föld napját. Ennek jegyében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az elkövetkező egy hétben négy különböző jellegű és tematikájú esemény megszerezésében vesz rész.

Az első és egyben a legnagyobb volumenű eseményre április 24-én, pénteken kerül sor Börvelyben: ekkor szervezik meg a Molnár Zoltán Emlékverseny elnevezésű környezetismereti vetélkedőt. A helyi általános iskola diákjai mellett részt vesznek továbbá a kaplonyi Fényi István, a nagykárolyi Vasile Lucaciu valamint a kálmándi, csanálosi, mezőfényi, csomaközi és szaniszlói általános iskolák tanulói.

Ugyanezen napon szakemberek terepszemlét tartanak, hogy megvizsgálják az ecsedi láp újjáélesztésének lehetőségeit.

Szintén pénteken, ám ezúttal már Szatmárnémetiben, a Kossuth-kertben található Zöld Házban a Gyerekek Palotájának valamint a budapesti Batthyány Lajos Gimnáziumának művészpalántái környezetvédelmi tematikájú festményeiből nyílik kiállítás 18.00 órakor.

Végezetül április 29-én, szerdán 11.00 órától szintén a Zöld Házban egy érdekesnek ígérkező előadást hallgathatnak meg érdeklődők, szakemberek, melynek témája a vasúti hálózat rehabilitálása. A vasúti teherfuvarozás ugyanis egy gazdaságos és természetkímélő alternatívát jelent a közúti fuvarozással szemben. Az előadást egy budapesti cég szakemberei tartják majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: