2011-02-04 13:06:48• hírek • Szatmár.ro

Vetélkedő a főgimnáziumban

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont pénteken délelőtt az Adj, király katonát! vetélkedőnek.

Pénteken délelőtt tíz órától a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban rendezték meg az Adj, király katonát! csoportos vetélkedőt.

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából.

A szatmári diákok egy szöveggyűjtemény alapján kellett felkészülnek a vetélkedőre, amelyen változatos feladatok és kérdések vártak rájuk.

A pontozás alapján végül a „Három pillangó” – tagok: Kiss Dalma (Bălcescu-Petőfi Általános Iskola) Bakó Evelin (Bălcescu-Petőfi Általános Iskola), Székely Boglárka (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) – csapata került ki győztesen, ők egy székelyföldi táborozást és az országos szakaszon (március 19.,  Kolozsvár) való részvételi jogot is elnyerték. Második lett „Korona kalandorok” csapat, a tagjai: Kugler Dóra (Bălcescu-Petőfi Általános Iskola), Vajda Hedvig (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), Mihály Salomé (Kölcsey Ferenc Főgimnázium). A harmadik helyen pedig a „Pillangó család” csapat végzett, tagjai: Fechete Kevin (Bălcescu-Petőfi Általános Iskola), Átyim Laura (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) és Antal Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: