2012-11-17 18:31:04• hírek • Szatmár.ro

Vetélkedő Ady Endre emlékére

Ady Endre emléke előtt tisztelegve harmadik alkalommal szervezték meg november 16-án, pénteken az Akarom, tisztán lássatok vetélkedőt, melynek szervezője és házigazdája a Tasnádi Techinkai Kollégium volt.

Az eseményen Sógor Csaba mellett részt vett a zsűri egyik tagjaként Erdei D. István, a Szatmár megyei RMDSZ parlamenti képviselő-jelöltje, illetve Pataki Csaba, a szövetség megyei szervezetének elnöke, szenátorjelölt.

Ebben az évben Ady Endre diákévei témája köré szervezték a versenyt, melyen a fiatalok és a közönség azt az örömöt is érezhette, amit a költészet, a versek szépsége, Ady művészete adhat.

„A hétköznapi munka közben nekünk is jól esik megállni, - ott ahol a költő többször is megfordult- és egy ilyen versenyen részt venni" - nyitotta beszédét Sógor. Továbbá elmondta: Mikor Ady költészetét tanulmányzozzuk, verseit olvassuk, láthatjuk, Ady nemcsak költő, hanem újságíró volt. Szerb Antal így fogalmazott Adyról: „ Kelet és nyugat között a lázadás és a bujdosás népének a XVI. századi protestáns prédikátorok hangján megszólaló költő Ady Endre", aki azért tudott hiteles lenni, mert a saját élete, sorsa egybeforott a történelmi Magyarország életével, sorsával és kimulásával. Ezért szeretjük Ady Endrét, mert az ő költészete, versei, az egyben a mi életünket is átvilágítja - fejtette ki az erdélyi politikus.

Sógor Csaba a diákok ösztönzésére és támogatására különdíjat ajánlott fel a legjobban szereplő csapatnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: