2010-11-24 15:24:13• hírek • Szatmar.ro

Vesztettek a garázstulajdonosok

Első fokon elvesztették a pert azon garázstulajdonosok, akik a polgármesteri hivatallal szemben bírósághoz fordultak a lebontásra kerülő épületeik miatt.

Tavasztól folytatódnak a 16-os lakónegyedbeli illegálisan állított garázsok lebontása, legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy a bírósághoz forduló lakosok első fokon elvesztették a pert a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal szemben. Amennyiben pedig nem folytatják a pereskedést az érintettek, nem mennek tovább másodfokon, Ilyés Gyula polgármester ígérete szerint befejezik azt, amit elkezdtek, azaz megszépítik a szóban forgó városrészt, akár tetszik mindenki számára, akár nem.

Rengeteg panasz érkezett ugyanis a hivatalba azon gépkocsi-tulajdonosok részéről, akik nem rendelkeznek saját garázzsal, ugyan is mint mondták, a konstrukciók által elfoglalt területen jóval több személygépkocsi férne el, mint amennyi számára jelen pillanatban hely jut. Azon lakosok pedig, akik nem rendelkeznek autóval, azt nehezményezik, hogy a garázsok túlzsúfolttá teszik a negyedet és a zöld területet hiányolják.

Egy-két ember egyéni érdeke nem kellene az egész intézkedést a feje tetejére állítsa - mondta Ilyés -, inkább hosszútávon kellene gondolkodni.


Jövőre garázs nélkül maradhat a negyed
Jövőre garázs nélkül maradhat a negyed


A garázsok helyébe létrehozandó parkolóhelyekkel kapcsolatban elterjedt az a hír, hogy a személygépkocsival rendelkező lakosok számára kötelező lesz kifizetni egy bizonyos éves díjat. A polgármester szerint azonban ez ebben a formában nem felel meg a valóságnak. Fizetniük ugyan is csupán azoknak kell, akik biztosak akarnak lenni abban, hogy otthonukhoz közel, állandó parkolási hellyel rendelkeznek. Amennyiben valaki nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, a hivatal nem erőlteti ezt. Ebben az esetben azonban előfordulhat az, hogy nem talál majd a lakásához közeli helyet autójának.

Tavasztól tehát elméletileg folytatódik a 16-os lakónegyed rendezése, a régi garázsok eltűnnek, az új parkolóhelyeket pedig kialakítják.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: